austronet procycling-takmicenje sarajevo (1)Proteklog vikenda održana je još jedna kružna trka, ovoga puta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

U pitanju je bio UCI C3 Salcano MTB Kup Sarajevo.

Da je brdski biciklizam u BiH sve popularniji govori i činjenica da je ovo već treći sportski događaj pod ingerencijom UCI federacije (Svjetske biciklističke federacije), što sigurno mnogo govori o domaćem biciklizmu, koji je prepoznat i u globalnim okvirima.

Biciklistički klub Austronet-procycling iz Prijedora nastavio je sa fenomenalnim rezultatima koje ostvaruje iz nedjelje u nedjelju, a ovoga puta osvojene su dvije zlatne i jedna bronzana medalja.

-Naši momci su i na ovoj trci ostvarili zapažene rezultate, a uspjeh je tim veći što trke pod UCI federacijom privlače vozače van granica BiH, tako da su članovi kluba odmjeravali snage sa vozačima iz Hrvatske, Srbije, Turske, Crne Gore i Mađarske – rekao je Srđan Vasić, predsjednik ovog mladog ali uzornog sportskog kluba.

On je dodao da se radi o zaista izvanrednim rezultatima koji su došli kao rezultat svakodnevnih treninga.

austronet procycling-takmicenje sarajevo (8)Plasman po kategorijama:
Siniša Lukić; osvojeno 1.mjesto, kategorija: mlađi kadeti,
Adrijan Turnšek; osvojeno 3.mjesto, kategorija: kadeti,
Daibor Lukić; osvojeno 1.mjesto, kategorija: hobi 3,
Amor Mašić; osvojeno 5.mjesto, kategorija: hobi 2,
Boris Lovrić; osvojeno 10.mjesto, kategorija:hobi 2

Treba istaći da su od početka sezone prijedorski biciklisti osvojili 7 zlatnih, 4 srebrne i 6 bronzanih medalja.

Narednog vikenda na redu je novo takmičenje a radi se o trci u Bihaću – Uspon na Plješevicu.

Inače, Biciklistički klub Austronet-procycling iz Prijedora broji oko 30 članova, od kojih 10-ak trenira svakodnevno i učestvuje redovno na takmičenje, a ostali su uglavnom rekreativci.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Bike magazin/BK „Austronet-procycling“ Prijedor

austronet procycling-takmicenje sarajevo (2) austronet procycling-takmicenje sarajevo (3) austronet procycling-takmicenje sarajevo (4) austronet procycling-takmicenje sarajevo (5) austronet procycling-takmicenje sarajevo (6) austronet procycling-takmicenje sarajevo (7)