zeljko buvac-jirgen klop (4)Britanski mediji jutros izvještavaju kako Liverpul tokom dana očekuje dolazak Jirgena Klopa na finalne pregovore, nakon kojeg bi njemački stručnjak trebao biti imenovan za novog menadžera, a Željko Buvač za njegovog pomoćnika.

Britanski mediji jutros izvještavaju kako Liverpul tokom dana očekuje dolazak Jirgena Klopa na finalne pregovore nakon kojeg bi njemački stručnjak trebao biti imenovan za novog menadžera.

Isti izvor navodi kako će u slučaju da preuzme “Redse” sa sobom dovosti Željka Buvača, stručnjaka iz Omarske i Petera Kravica za svoje asistente.

zeljko buvac-jirgen klop (3)Buvač je tokom igračke karijere nastupao za matični Rudar iz Ljubije i banjalučki Borac, nakon čega se preselio u Njemačku. Prvo je nosio dres Rot Vajs Erfurta, Majnca i Nojkirhera, gdje je počeo i trenersku karijeru.

Potom je radio u Majncu kao asistent Klopa od 2001. do 2008. godine, zatim dugi niz godina i u Borusiji iz Dortmunda, a sada bi ova saradnja mogla da bude nastavljena i u Liverpulu. Ujedno, Buvač je i selektor reprezentacije Republike Srpske.

Navodno Klop je već lično razgovarao sa američkim vlasnici kluba “Fenvej Sports Grup” i ti pregovori su dovedeni do same završnice. Nijemac bi već danas mogao potpisati trogodišnji ugovor sa Liverpulom i tako na klupi naslijediti Brendana Rodžersa koji je smijenjen prošlog vikenda nakon remija 1:1 u gradskom derbiju sa Evertonom.

U klubu s “Enfilda” očigledno žele što prije imenovati novog menadžera kako bi on s ekipom imao barem jednu sedmicu vremena da je pripremi za premijerligaški duel sa Totenhemom 17. oktobra.

Anadolija