srna-bogdanic-dom cirkin poljeMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru pruža usluge na visokom nivou i ne zaostaje za bilo kojom ustanovom ovog tipa u okruženju i šire.

“Prijatno sam iznenađen veoma dobrim uslovima u ovoj specifičnoj ustanovi koja se bavi možda najtežim poslom u oblasti socijalne zaštite, a to je briga o osobama koje su imale nesreću da ih je priroda uskratila za mnogo toga”, rekao je Bogdanić novinarima u Prijedoru.

Bogdanić, koji je posjetio Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru u okviru obilježavanja Dječije nedjelje, izrazio je posebnu zahvalnost direktoru i zaposlenima u ovoj ustanovi.

“Danas obilazimo ovih jedanaestoro djece koja imaju potrebu da budu ovdje smještena i vidjeli smo da je briga o njima na visokom nivou. Za svaku pohvalu je da mi imamo ovakvu ustanovu i da možemo pružati ovakvu uslugu u Republici Srpskoj”, istakao je Bogdanić.

Direktor Doma za lica sa invaliditetom Prijedor Rajko Drinić rekao je da je Dom rekonstruisan, zahvaljujući podršci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te dodao da su spavaonice sada predviđene za četiri korisnika ili manje, a ne za 20, kako je bilo ranije.

“Imamo dva plastenika i planiramo još dva za rad korisnika u skladu sa njihovim sposobnostima, a planiramo i novu investiciju, a to je proizvodnja šampinjona”, dodao je Drinić.

Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru ima 202 štićenika uzrasta od tri do 77 godina, među kojima je 11 maloljetnih, a u toku je procedura za prijem još četiri korisnika. Korisnici su iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Crne Gore.

SRNA