rtvpd-djecije pozoriste argentinaDanas je počelo obilježavanje Dječije nedjelje.

Tim povodom najmlađi Prijedorčani, imali su priliku da u Pozorištu Prijedor, pogledaju predstavu gostujućeg Dječijeg pozorišta iz Argentine. Glumački duo iz Argentine nešto više od sat vremena zasmijavao je prijedorske osnovce.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je da je ova gostujuća predstava rezultat dobre saradnje sa Dječijim pozorištom iz Banja Luke i istakao zadovoljstvo što se prijedorsko Pozorište na ovaj način priključilo obilježavanju Dječije nedjelje.

–Radi se o predstavi sa dva glumca, koja kao klovnovi, uz živu muziku, pokušavaju da dočaraju jednu lijepu ljubavnu priču. Ono što je vrlo zanimljivo predstava je puna akrobatike i cirkuskih elemenata, i to je nešto što djeca nisu u prilici da vide baš svaki dan – dodao je Baroš.

Dječija nedjelja u Republici Srpskoj pod sloganom „Srećna djeca-srećni ljudi“ koju zajedno realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture RS obilježava se od danas do 10. oktobra.

RTV Prijedor