boracsport-borac-rudar prijedor (1)Da će biti istinsko pojačanje za ekipu Rudar-Prijedora, Zoran Milutinović je pokazao već u prvom susretu nakon povratka u matični klub.

Popularni „Zoća“ pogotkom u petoj, posljednjoj minuti sudijske nadoknade, postao je junak, „srušio“ je Borac na Gradskom stadionu u Banjaluci i donio Rudar-Prijedoru prvi trijumf nad „crveno-plavima“ u Premijer ligi na njihovom terenu.

Sjajno je reagovao nakon dobro istrčane kontre „zeleno-crnih“ u situaciji „3 na 1“ i odličnog dodavanja Petra Kunića i, reklo bi se rutinski, poslao loptu pored golmana Bojana Jovića za neopisivo slavlje gostiju.

A mogao je Milutinović ispasti i tragičar jer je upravo njega pogodila lopta koju je ka golu Rudar-Prijedora u 70. minuti uputio Toni Jović i promijenivši smjer prevarila je pouzdanog Dalibora Kozića za vođstvo domaćih.

Međutim, „pitali“ su se nešto i izabranici trenera Gavrana.

Najprije je Mirza Džafić odlično reagovao glavom nakon centaršuta Filipa Arežine u 74. minuti za izjednačenje, a potom je uslijedio i već opisani „hladan tuš“ za domače navijače na isteku sudijske nadoknade vremena.

Interesantno, ova pobjeda Prijedorčana stigla je tačno na šestu godišnjicu prvog trijumfa nad Banjalučanima u društvu najboljih koji je ostvaren 3. oktobra 2009. godine na Gradskom stadionu u gradu na Sani.

Slijedi pauza u Premijer ligi BiH a potom Rudar-Prijedor dočekuje ekipu Radnika koja ove sezone igra veoma dobro i nalazi se u samom vrhu tabele.

Pobjedom protiv Bijeljinaca, „rudari sa Sane“ bi potvrdili da trijumf u Banjaluci nije bio slučajan a sa nova tri boda nastavili bi borbu za primarni cilj ove sezone, opstanak u društvu najboljih bh. klubova.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – borac-sport.com
Video – TV Arenasport

boracsport-borac-rudar prijedor (7) boracsport-borac-rudar prijedor (2) boracsport-borac-rudar prijedor (3) boracsport-borac-rudar prijedor (4) boracsport-borac-rudar prijedor (5) boracsport-borac-rudar prijedor (6)