pravdabl-fsa-velikiPonekad mali daju lekcije velikima, a jedna takva stigla je iz Prijedora. Iako su u premijernoj utakmici na Regionalnom Zapadu u Banjaluci poraženi od Naprijeda (0:1), to nije spriječilo čelnike ovog kolektiva da borbu za bodove stave u drugi plan, a viteštvo gurnu ispred svega. Na adresu kluba iz Obilićeva stigao je telegram koji prenosimo u cjelosti:

Zahvaljujemo se rukovodstvu i FK Naprijed na lijepom dočeku i domaćinskom odnosu prema FSA Prijedor. Hvala Vam na korektno odigranoj utakmici i ovom prilikom čestitamo vam na zasluženoj pobjedi, sekretar kluba Vlado Zolak.

Predsjednik FK Naprijed Čedo Ševarika zahvalio se gostima, poželjevši im više sreće na zelenom terenu u narednim utakmicma.

– Zaista nas je iznenadio ovakav gest iz Prijedora! Ovim potezom pokazali su da još negdje postoje viteške odlike kao i sportski radnici koji sport doživljavaju kao relaksaciju, a pobjede i poraze doživljavaju kao nešto normalno u svemu tome. Moram da kažem da odavno na našem stadionu nije gostovala disciplinovanija ekipa, koja ima i glavu i rep i pitanje je dana kada će izaći iz rezultatske krize, jer za to imaju sve preduslove – poručio je Ševarika.

Da li ovakvi potezi vraćaju vjeru u naš fudal, ili će slučaj iz Prijedora biti samo usamljena lastavica na nebu Srpske. Ali da svi vapimo za viteštvom, i te kako je jasno svima. Mali su uvijek bili putokaz velikim, pa neka i ova poruka ode do vrha.

Pravdabl.com