mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (1)Članice Mažoret kluba „Festina“ iz Prijedora učestvovale su krajem prošlog mjeseca na 12. Evropskom prvenstvu u mažoret plesu koje je održano u gradu Brno (Češka Republika).

-Zahvaljujući visokim plasmanima na državnom takmičenju u BiH kao i brojnim učešćima na međunarodnim takmičenjima, prijedorske mažoretkinje su stekle pravo učešća na ovoj prestižnoj manifestaciji. Naš klub su predstavljale dvije takmičarke u u četiri kategorije – potvrdila je Senka Spasojević, osnivač i trener „Festine“.

Aleksandra Kutlača je nastupila kao seniorka u kategorijama solo pom-pon, solo štap i solo dva štapa, dok se juniorka Sara Marčetić predstavila u kategoriji solo štap.

-Iako su bile daleko od pobjedničkog postolja, naše mlade Prijedorčanke su u Češkoj dostojno predstavile svoj grad i Bosnu i Hercegovinu, uzevši u obzir da je mažoret kod nas zaživio tek u nekoliko posljednjih godina. Već se okrećemo pripremama za državno prvenstvo i novu sezonu – istakla je Spasojevićeva.

Ona je dodala da je u toku upis novih članica u Mažoret klub „Festina“, a od ove jeseni planirana je i nova, dječija kategorija, od 4 do 7 godina.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Mažoret klub „Festina“ Prijedor

mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (4) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (2) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (3) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (6) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (7) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (8) mazoretkinje festina-evropsko prvenstvo ceska (5)