promocija-skoli na dar (1)U prijedorskom Muzeju Kozare održana je promocija monografije „Školi na dar“ koja je objavljena povodom veikog jubileja, 80 godina rada Osnovne škole „Petar Kočić“.

Prema riječima direktorice škole Gorane Bosančić, ovo djelo predstavlja svojevrstan nastavak monografije koja je objavljena prije 10 godina, povodom 70 godina rada Škole.

-Za proteklih 10 godinana čelu naše obrazovne ustanove bila su tri direktora i svako od nas je iz svog ugla opisao događaje, napredak grada Prijedora, a pored fotografija monografija sadrži i spiskove radnika koji danas rade i učenika ove školske godine. Osim toga tu su i inovacije koje imamo u našoj školi – rekla je Bosančićeva.

promocija-skoli na dar (2)U ovom djelu je zabilježeno i sve ono što je u protekloj deceniji postignuto na osavremenjavanju nastave u OŠ „Petar Kočić“ koja se nalazi u prijedorskom naselju Urije.

Recenziju knjige su uradile Svjetlana Sredić i Olivera Brdar Mirković.

-U toj svojoj bogatoj istoriji, škola je mijenjala ime, a njen rad pratile su društvene promjene, nažalost i ratovi, reforma obrazovanja, ali ova škola je uvijek ostala u korak s vremenom i to je dokazala. To se vidi iz ove monografije koja govori o bogatstvu djelatnosti ove škole i na polju inovativne nastave i na polju vannastavnih aktivnosti – rekla je Sredićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je dala doprinos djelu posvećenom školi koju je i sama pohađala.

Knjiga „Školi na dar“ koja svjedoči o jednom vremenu, gradu i ljudima koji su vezani za školu „Petar Kočić“, objavljena je u izdanju Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Prijedor a štampana je u tiražu od 400 primjeraka.

-Pošto smo odavno registrovani kao izdavači, a uvijek je bilo ponuda sa strane, meni je posebno drago što se ova osnovna škola pojavila sa zahtjevom da im budemo izdavač. Zadovoljna sam da činjenicom da je ta škola naš prvenac, prva knjiga koja će imati potpis izdavača NB „Ćirilo i Metodije“ – rekla je direktorica biblioteke Mara Ećim.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

promocija-skoli na dar (3) promocija-skoli na dar (4)