stefan simic milanGradina, selo zavučeno u Omarskoj kotlini, na području grada Prijedora, živi u nadi da vidi svog zemljaka na “San Siru”!

Stefan Simić, 20-ogodišnjak, koji igra za reprezentaciju Češke, jer su mu roditelji pri kraju ratnog vihora napustili BiH i sreću potražili negdje drugdje. Tako je i Stefan rođen u Pragu, 20. januara 1995.godine. Visok je 187 cm i igra na poziciji štopera i desnog beka.

Svoj prvi profesionalni ugovor sa Slavijom potpisao je u februaru 2010. godine kao najmlađi igrač koji je potpisao profesionalni ugovor u Češkoj Republici, sa samo 15 godina i 11 dana. Treba istaći da je predsjednik Češkog fudbalskog saveza lično se založio da Stefan dobije državljanstvo Češke Republike kako bi mogao nastupati za mlađe selekcije te reprezentacije. Iako je otac Radoja, kao veliki patriota naginjao kao i svi iz Republike Srpske da na početku utakmice pjeva “Bože pravde”, sigurna egzistencija, ali i sve ono što je dobio u zemlji koja mu je postala druga kuća, prevagnuli su za dresom “knedlički”.

Danas je Stefan prvotimac velikog Milana, kod “našeg” Siniše Mihajlovića, ali korijeni se ne zaboravljaju. U drugoligašu Omarskoj sa šalom kažu da ne pamte kada su poslednji put kupili loptu, ili opremu, jer oni veliki misle na male. Jedan od tih jeste i Stefan, a u Gradini pokraj Omarske navijaće za “crveno-crno” i svog Stefu maštajući o čudnim putevima Gospodnjim, koji izgleda voli fudbal, jer da nije tako, zar bi Stefan Simić završio u Milanu. Upravo, on i njegova porodica su primjer da je to tako!

Pogledajte zvaničnu prezentaciju FC Milan za novu sezonu, kao i rukovanje Mihajlovića i Simića. Udario Srbin na Srbina.

Pravdabl.com