gradonacelnik pavic-posjeta vrtic (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić najavio je renoviranje centralnog objekta Dječijeg vrtića “Radost”, koji je posjetio povodom “Nedjelje djeteta”.

“Renovirani su vrtići na Urijama, Pećanima i u Omarskoj i izgrađen je novi vrtić u Kozarcu. Nakon renoviranja ovog centralnog vrtića, biće stvoreni izuzetno dobri uslovi za predškolski odgoj”, rekao je Pavić danas novinarima u Prijedoru.

On je istakao da je zadovoljstvo biti sa djecom jer nema ništa iskrenije od dječije pjesme, osmijeha i stiska ruke.

“Boravim ovdje da se informišem o radu vrtića, onome što djeca uče i da im uručim poklone. `Nedjelja djeteta` ne treba da bude samo sedam dana nego svaki dan u godini”, dodao je Pavić, koji je mališanima poklonio slatkiše, igračke i didaktički materijal.

gradonacelnik pavic-posjeta vrtic (4)Direktor Dječijeg vrtića “Radost” iz Prijedora Dušanka Božić rekla je da je obilježavanje “Nedjelje djeteta” u ovoj ustanovi počelo prošle sedmice posjetom mališana Gradskoj upravi i da je nastavljeno danas posjetom gradonačelnika vrtiću, dok je za iduću sedmicu planiran nastavak aktivnosti.

“Od utorka do petka svaki vrtić će imati svoj dan za maskenbal, a planiramo i druženja sa roditeljima i sportsko-rekreativne aktivnosti u dvorištu, u zavisnosti od vremena”, najavila je Božićeva.

Dječiji vrtić “Radost” u Prijedoru ima 450 djece u 18 vaspitnih grupa i 66 zaposlenih.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gradonacelnik pavic-posjeta vrtic (2) gradonacelnik pavic-posjeta vrtic (3) gradonacelnik pavic-posjeta vrtic (5)