glas-sumska kradjaProtiv sedam osoba iz Oštre Luke policija će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da su na području te opštine bespravno posjekli i prodali oko 90 metara kubnih drveta sa privatnih posjeda. Ovom krađom vlasnicima šume pričinjena je materijalna šteta oko 5.000 maraka.

Kako nezvanično saznajemo, za sječu šume osumnjičeni su Drago K. (25), Danko K. (21), Rajko M. (40), Milenko T. (37) i Asim I. (35). Oblovinu je prevozio Zdravko S. (22), dok je Josip Ć. (43) osumnjičen za lažno prijavljivanje krađe šume. Oni su pomenuta krivična djela počinili tokom avgusta i septembra ove godine.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, prekjuče su saopštili da su osumnjičeni počinili krivična djela šumska krađa, krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela.

– U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenih biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka – kazali su u CJB Prijedor.

Zbog krađe šume banjalučka policija u ponedjeljak je sprovela akciju “Lager” gdje je ispitano 14 osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelima krađa šume, nedozvoljena trgovina te zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja. Ispitano je sedam zaposlenih u Šumskom gazdinstvu Banjaluka, pet samostalnih privrednika i dvojica policajaca Centra javne bezbjednosti Banjaluka koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Tokom ove akcije policija je zaplijenila određenu dokumentaciju koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela, šumarske čekiće i oko 300 metara kubnih drveta. Zaplijenjena oblovina deponovana je na skladište Robnih rezervi RS.

Glas Srpske