fk gomjenica-pobjednik kupa grada prijedora (1)U finalnoj utakmici Kupa FSP Prijedor u srijedu se na Gradskom stadionu u Prijedoru od 16 časova sastaju regionalni ligaš Republike Srpske Gomjenica i drugoligaš Borac iz Kozarske Dubice.

Prijedorčani su ove godine u svoje vitrine već donijeli dva trofeja, pošto im je pripala titula prvaka Četvrte lige FSP Prijedor, a trijumfovali su i u Kupu grada Prijedora.

-Želimo da uzmemo i treći pehar. Ipak, ulogu favorita prepuštamo Dubičancima, jer im objektivno gledano i pripada. Međutim, uvjeren sam da će moji igrači pružiti maksimum, a i da ćemo imati podršku naših vjernih navijača, Gomjeničana, ali i ostalih Prijedorčana. S obzirom da smo za vikend slobodni zbog istupanja Mladosti iz Seferovaca, a potom nas očekuje gostovanje Lijevču u Novoj Topoli, gdje je teren dugačak, ovaj susret nam je jedna od priprema da budemo ako možemo što efikasniji. Nije nas htio gol u tri gostujuće utakmice u prvenstvu, jer još nismo zatresli mreže rivala – rekao je trener Gomjenice Mile Kotaran.

U poslednjih osam godina Dubičani su najviše, četiri puta bili finalisti, a jedini su uspjeli da dva puta budu pobjednici ovog takmičenja. Savladali su 2007. godine Omarsku u Prijedoru sa 2:0, a 2012. godine kao domaćini Kozaru iz Donjih Orlovaca rezultatom 3:2.

-Uvijek idemo na pobjedu, bez obzira o kom je rivalu riječ. Međutim, mlada ekipa nekada i plati danak takvom pristupu, kao što je to bilo u Doboju kada smo doživjeli ubjedljiv poraz (5:0), iako u prvom poluvremenu nije bilo golova. Cijenimo Gomjenicu i njene domete, ali drugu sezonu smo stabilni drugoligaši, a imamo u svojim redovima i momaka iz Prijedora željnih da se dokažu. Cilj nam je da se predstavimo u što boljem izdanju publici, da utakmica protekne u pravom sportskom i fer nadigravanju, kao istinski fudbalski praznik, a neka pobijedi ko bude bolji – naglasio je strateg Borca, Prijedorčanin Željko Knežević.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com