srna-sds prijedor-pres 29septembarOdbornik u Skupštini grada Prijedora Zdravko Torbica rekao je da je, na prijedlog SDS-a, usvojen zaključak ove skupštine o apelaciji Vladi Republike Srpske da odgodi ukidanje prijedorskog Odsjeka za izbjeglice koji opslužuje više od 20.000 stanovnika ovog grada.

“Smatramo da se problemi u Prijedoru mogu rješavati i bez kreditnih zaduženja, ali smo, ipak, podržali najnoviju odluku o zaduženju grada Prijedora u iznosu od 790.000 KM jer će se ta sredstva kroz više projekata usmjeriti u područja koja su bila najugroženija poplavama”, rekao je Torbica na konferenciji za novinare.

On je dodao i da će SDS uputiti na sudsku ocjenu raniju skupštinsku odluku da se produži mandat savjetima mjesnih zajednica do implementacije izbora 2016. godine, jer smatra da izbore u mjesnim zajednicama treba provesti što prije.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Dušan Berić smatra da dopunjeni Zakon o investicionim fondovima neće donijeti ništa dobro, te pozvao male akcionare da zatraže od Vlade Republike Srpske da već sada stavi van snage ovaj zakon ili u njega ugradi odredbe koje će zaštiti njihova prava.

SRNA