srna-dns-pavic-migracijePredsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić ocijenio je danas da je uzrok migrantske krize intervencionizam zapadnih zemalja u državama sjeverne Afrike i Bliskog istoka.

“Zapadne zemlje podržavaju razne pokrete, sekte i slično koje su napravile haos u zemljama odakle sada narod bježi. Rješenje migratske krize sastoji se u sređivanju odnosa u tim zemljama, prestankom mjera koje su dovele do haosa i stvaranjem uslova za normalan život stanovnicima u njihovim zemljama”, rekao je Pavić na današnjoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da su i građani Republike Srpske svjedoci da stotine hiljada stanovnika sjeverne Afrike i Bliskog istoka, preko Grčke, Makedinje, Srbije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije ovih dana žele u Evropu.

“Ovaj dio Evrope uvučen je u nešto čemu je najmanje kriv i migrantska kriza je samo posljedica dešavanja u zemljama odakle dolaze migranti. Baveći se posljedicama i tranzitom izbjeglica, mi nikada nećemo riješiti ovaj problem zato što se ne bavimo uzrocima”, smatra Pavić.

SRNA