kuglaski klub rudar-pobjeda nad trebisnjicom (1)Protekle subote počelo je prvenstvo u Prvoj ligi Republike Srpske za kuglaše.

Zbog činjenice da kuglana u gradu na Sani još nije napravljena, kuglaši „Rudara“ će i ove sezone kao domaćini igrati u Banjaluci.

Prijedorčani su u 1. kolu dočekali ekipu KK „Trebišnjica“ Trebinje te su ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu rezultatom 6:2.

-Prezadovoljni smo ostvarenom pobjedom koja je jasan pokazatelj ispravnog rada u našem sportskom kolektivu. Lani nam je cilj bio da klub „postavimo na noge“, da se takmičimo i stignemo do prve pobjede što smo uspjeli. Za ovu sezonu smo se odlično pripremali, iako i dalje putujemo u Banjaluku, a kao rezultat je došao trijumf protiv aktuelnog vicešampiona u Republici Srpskoj – rekao je Bojan Hrgar, predsjednik Kuglaškog kluba „Rudar“ Prijedor.

kuglaski klub rudar-pobjeda nad trebisnjicom (2)On je dodao da je rezultat ostvaren u subotu najbolji na jednoj zvaničnoj utakmici od ponovnog aktiviranja kluba što posebno raduje sve kuglaše.

-Klub ima finansijsku stabilnost zahvaljujući brojnim sponzorima i prijateljima, a prvenstveno Gradskoj upravi Prijedor kojoj se naročito zahvaljujemo. Nakon pobjede u prvom kolu nismo „poletjeli“ već smo i dalje čvrsto na zemlji. U ovoj sezoni ćemo pokušati ostvariti što više pobjeda, kako bi stekli dodatno samopouzdanje da uskoro pokušamo izboriti plasman u Premijer ligu BiH za kuglaše – istakao je Hrgar.

Za KK „Rudar“ u novoj sezoni nastupaju kuglaši: Dakić Luka, Stakić Ljiljan, Stijepić Zoran, Drinčić Nedeljko, Ninković Slavko, Miljatović Siniša, Babić Goran, Kecman Bojan, Sikirić Dino, Mandić Darko, Dračić Damir, Predojević Goran i Bojan Hrgar. Trener je Nikica Jojić a njegov pomoćnik Nedeljko Drinčić.

kuglaski klub rudar-pobjeda nad trebisnjicom (3)KK „Rudar“ Prijedor: KK „Trebišnjica“ Trebinje 6:2

Dakić: Mirković 574 – 546 (1:0)
Stakić/Stijepić: Dabarčić 484 – 456 (1:0)
Drinčić: Radović 576 – 414 (1:0)
Ninković: Žutić 545 – 558 (0:1)
Miljatović: Gojković 530 – 534 (0:1)
Babić: Kilibarda 565 – 529 (1:0)
Ukupno: 3274 – 3037 (2:0)
Rezultat: 6 – 2

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Kuglaški klub „Rudar“ Prijedor