rudar prijedor-slavija-izvjestaj (1)U „srpskom“ derbiju premijerligaša BiH, ekipi iz Istočnog Sarajeva je pripalo prvo poluvrijeme, a „rudarima sa Sane“, koji ni poslije šest godina nisu uspjeli da savladaju neugodnog rivala, drugi dio igre, pa je konačan ishod i najpravedniji, Rudar-Prijedor:Slavija 2:2.

Već nakon dva minuta i 15 sekundi igre domaći su imali prednost, a ujedno postigli gol nakon 566 minuta, računajući uz prvenstvene, po jedan susret u Kupu Republike Srpske i Kupu BiH.

Mirza Džafić je oboren na oko 20 metara ispred protivničkog kaznenog prostora na lijevoj strani, a Filip Arežina svojim četvrtim ovosezonskim pogotkom iz slobodnog udarca pogodio donji desni ugao kapitena gostiju Mladena Lučića za1:0.

rudar prijedor-slavija-izvjestaj (2)Već u sljedećoj minuti izabranici trenera Darka Vojvodića mogli su do izjednačenja, ali čuvar mreže Prijedorčana Dalibor Kozić je u korner poslao loptu koju je uputio Darko Spalević, da bi ovaj iskusni napadač i u 10. minuti imao priliku da za izjednačenje.

Uzvratio je na suprotnoj strani Arežina u 13.minuti, poslavši „povratnu“ loptu sa 18 metara kraj desne stative. U 21. minuti Emir Zeba je centrirao sa leve strane, a Nemanja Pušara kraj „ukopane“ odbrane domaćih glavom na „drugoj“ stativi sa sedam-osam metara poslao loptu na pravo mjesto za 1:1.

Za rezultatski preokret pobrinuo se u 38. minuti Spalević i po narodnoj „treća-sreća“, takođe glavom, na asistenciju Stefana Barića, „matirao“ Kozića, upisavši se u borbama za bodove četvrti put u listu strijelaca za 1:2.

U 43.minuti pao je u šesnaestercu „sokolova“ Džafić, najbolji akter susreta, ali sudija Valjić je pokazao da se igra nastavi.

Igrala se 51.minuta, Džafić je dobro prošao po desnoj strani i savladao Lučića, koji je „zakačio“ loptu, ali je ona završila iza njegovih leđa.

Ostalo je do kraja 2:2, iako je tim Borisa Gavrana, koji je uveo u igru od početka drugog dijela još jednog napadača Petra Kunića, bio ofanzivniji. Sve se uglavnom završavalo na pokušajima iz daljine po klizavom terenu, pa su na kraju u oba tabora bili zadovoljni.

Rudar-Prijedor: Slavija 2:2(1:2)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 500
Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka) 6,5
Strijelci: Arežina u 3. i Džafić u 51. za Rudar-Prijedor, a N.Pušara u 21. i Spalević u 38.minuti za Slaviju
Žuti kartoni: Jovičić, Ćulum, Šodić, Pekija (Rudar-Prijedor), Čomor, N.Pušara (Slavija)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 6,5, Šodić 6,5, Burazor 7,5, Kojić 7, Radoja 6,5 (od 46. Kunić 7), Džafić 7,5, Arežina 7, Pekija 6,5, Ćulum 6,5, Jovičić 6,5, Pejić 6,5 (od 89. Džasper -)

SLAVIJA:
Lučić 6,5, Ristić 6,5, Zeba 6,5 (od 72. Sinđić -), Spalević 7,5 (od 69. Simović -), Grujičić 7, N.Pušara 7 (od 90. A.Pušara -), Vejnović 7, Čomor 7, Arsenijević 7, Barić 6,5, Kartal 6,5

Igrač utakmice: Mirza Džafić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-slavija-izvjestaj (3) rudar prijedor-slavija-izvjestaj (4) rudar prijedor-slavija-izvjestaj (5) rudar prijedor-slavija-izvjestaj (6) rudar prijedor-slavija-izvjestaj (7)