pravdabl-kome smeta omarskaFudbalski klub Omarska je hit fudbala Republike Srpske! Od najvišeg nivoa, pa do onih najnižih takmičenja klub podno Kozare pobrao je sve simpatije u javnosti, izuzev kod kuće u matičnom Područnom fudbalskom savezu Prijedor!

Umjesto da budu ponosni na kolektiv koji im je priskrbio besplatnu reklamu sa šest pobjeda, oni su brže bolje pokušali da to sve bace pod noge. Umjesto telegrama čestitke, barem deklarativne podrške, stigao im je dopis da kancelariji u Prijedoru dostave sve članove Upravnog odbora i Skupštine, da “oni” vide ima li neko kažnjen i da li neko “obnaša” funkciju, a zabranjeno mu je!

Nakon odgovora Omarske u kojem su pitali kancelariju PFS Prijedor po kojem Pravilniku imaju pravo na tako nešto, vrlo brzo je stigao novi dopis u kojem traže mnogo toga, ali da ne bude zabune, to su poslali na adresu svih klubova prijedorske regije, ali ciljajući samo jedan, Omarsku!

Predsjednik PFS Prijedor Mile Mandić, zajedno sa Draganom Banjcem tako je krenuo u lov na svoj najuspješniji klub u ovom trenutku, a sve dodatno u Omarskoj zabrinjava i poslednje delegiranje za 7. kolo Druge lige, gdje gostuju u Trnu.

“Sasvim slučajno” utakmicu će voditi Slaviša Mitrović iz Šamca, arbitar čije izuzeće zvanično je tražio FK Omarska! Sve bi trebao pokriti delegat Dragan Burazor iz Kozarske Dubice, a i “vrapci na grani” znaju da iza svega stoji Dragan Banjac.

Zašto je čelnim ljudima PFS Prijedor (Mandić i Banjac) u interesu da im najuspješniji kolektiv krene nizbrdo, pitaju se svi u gradu na Sani, a odgovor vjerovatno ne znaju ni njih dvojica.

Pravdabl.com