bosna visoko-prijedorPoslije poraza i pobjede na domaćem terenu u prvenstvu Premijer lige BiH, rukometaši Prijedora su se sa prvog ovosezonskog gostovanja vratili kući sa osvojenim bodom.

U Visokom su igrali neriješeno protiv domaće Bosne 27:27, iako je prvo poluvrijeme pripalo domaćinu sa 14:11.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dejan Unčanin sa devet postignutih golova, a vrijedi pohvaliti golmane Prijedorčana, Topić je imao 8 odbrana od čega i jedan sedmerac u posljednjim minutama susreta, dok je Beširević imao 12 odbrana.

-Sa igračem manje došli smo u 56.minuti do dva gola presnosti (26:24), ali u posljednji minut ušli sa „egalom“. Emir Omanović nije iskoristio sedmerac i imali smo 40 sekundi prije kraja napad. Pola minuta do posljednjeg zvuka sirene iskoristili smo „tajm-aut“, ali nismo stigli do pobjede. Sudije su nam uzele loptu na pet-šest sekundi do završetka meča, a nakon svega remi je i najpravedniji – rekao je trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

Ekipa ovogodišnjeg osvajača Kupa Republike Srpske bila je ovoga puta oslabljena neigranjem Anisa Bojića, te je sav teret u organizaciji igre pao na još nedovoljno oporavljenog srednjeg beka Gorana Daničića, pa je to, možda i ključni razlog što u grad na Sanu nije stigao cijeli plijen. Ipak i sa ovakvim ishodom Unčaninovi izabranici zaslužuju pohvale.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Visoko.co.ba