cjbbl-razbojnistvo-autoputPolicijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiške, CJB Banja Luka, 24.09.2015. godine, u mjestu Podgradci, zaseok Baraji, opština Gradiška, pronašli su putničko vozilo marke „Audi A-6“ zelene boje, za koje se sumnja da je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela Razbojništvo, 22.09.2015. godine na dijelu auto-puta Banja Luka – Gradiška.

Pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Centra javne bezbjednosti Prijedor, uz angažovanje Jedinice za podršku Banja Luka, Jedinice za podršku Mrkonjić Grad i Jedinice za podršku Prijedor blokirali su sve putne pravce u širem reonu na obroncima planine Kozara, naselja Potkozarje, Šimići, Mičije, Turjak, Podgradci, Jurkovica i Mišin Hana.

Policijski službenici intenzivno vrše pregled i pretres terena uz podršku Helikopterskog servisa Republike Srpske sa ciljem pronalaska lica, koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo Razbojništvo.

Pozivaju se mještani, ukoliko primjete nepoznata lica, sumnjivog ponašanja, da pozovu besplatan broj telefona „122“ te pružanjem korisnih informacija pomognu da se izvršioci što prije lociraju, liše slobode i predaju nadležnim organima.

CJB Banja Luka