humanitarni koncert za sergeja (1)Ako su Prijedorčani uspješno položili ispit humanosti krajem maja kada su napunili dvoranu „Mladost“ na humanitarnom koncertu „Za Nađu“, isto se nikako ne može reći za sinoćnji humanitarni koncert za Sergeja Ševića.

Naime, tribine prijedorske dvorane bile su „sablasno“ prazne na početku koncerta kada je bilo svega tridesetak gledalaca.

Kako je koncert odmicao, posjeta se „udvostručila“ pa se moglo izbrojati tek šezdesetak posjetilaca od kojih su neki bili sami učesnici programa.

Šta je razlog više nego skromne posjete ovom humanitarnom koncertu ostaje samo da nagađamo.

Da li je u pitanju loš marketing, nedovoljno atraktivni izvođači, cijena ulaznice od 5 KM ili nešto drugo, ali činjenica je da je „iza scene“ bilo više ljudi nego što ih je bilo na tribinama.

Svaka čast onima koji su nastupali i onima koji su bili u publici, a ostalima …

humanitarni koncert za sergeja (4)Na koncertu su nastupili: SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, Trio Corona, Remix Bend, Momo Stanić, Jovana Dronjak, Aleksandar Lajić, Carmen Bend, Marko Vidičević, Borislav Vidičević-Boki, Bojan Muzgonja, Milan Popović, Milan Kajkut & Master Bend i Ludo Srce Bend.

Sva sredstva od prodaje ulaznica i ona prikupljena u humanitarnoj kutiji gdje su Prijedorčani mogli ubaciti svoj dobrovoljni prilog namijenjena su za liječenja dvanaestogodišnjeg dječaka Sergeja Ševića iz Blatne kod Novog Grada koji boluje od sekundarne arterijske hipertenzije renovaskularne prirode.

Prema preporuci Nefrološke službe Univerzitetske klinike iz Beograda, njemu je potrebno liječenje u bolnici u Londonu.

Na beogradskoj Klinici Sergej je bio hospitalizovan prvi put 2012. godine zbog izrazito visokih vrijednosti krvog pritiska, a prethodno je liječen na klinici u Banjaluci, gdje je i započeta trojna antihipertenzivna terapija.
Zbog loše regulacije krvnog pritiska, na Klinici u Beogradu mu je rađeno više dijagnostičkih procedura, među kojima i autotransplatacija lijevog bubrega.

Zbog kompleksnosti bolesti, u novembru prošle godine konzilijarno je donesena odluka da se dječak uputi u inostrani referentni centar, koji je prihvatio preuzimanje daljeg liječenja Sergeja.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

humanitarni koncert za sergeja (3) humanitarni koncert za sergeja (2) humanitarni koncert za sergeja (5) humanitarni koncert za sergeja (6) humanitarni koncert za sergeja (7) humanitarni koncert za sergeja (8)