cjb prijedor 1Lice čiji su inicijali J.A. (23) iz Tuzle osumnjičeno je za krivično djelo prevara koji je izvršeno posredstvom internet-oglasnika “Pik.ba”, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Koristeći lažni profil, osumnjičeni je u julu dogovorio zamjenu svog mobilnog telefona za računar kojeg je posredstvom navedene internet-stranice prodavao oštećeni Đ.V. iz Omarske kod Prijedora.

Oštećeni Đ.V. je ispoštovao dogovor i posredstvom brze pošte poslao računar na lažnu adresu koju mu je dao osumnjičeni i koji je na taj način pribavio 500 KM protivpravne imovinske koristi.

CJB Prijedor upozorava građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet-oglasnika, prvenstveno oglasnika “Pik.ba”, na kojem je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj prevara na način da se umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi neznatne vrijednosti ili se uopšte ne dobije, navodi se u saopštenju.

CJB Prijedor poziva građane koji su bili oštećeni na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Policija je Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prevara.

SRNA