knjizevno vece pjesnika zavicajnog kruga (1)U “Galeriji `96” u Prijedoru sinoć je u okviru 43. Književnih susreta na Kozari održano književno veče pjesnika Zavičajnog kruga u kojem su učestvovali pjesnici potkozarskih opština i gradova.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora LJiljana Babić istakla je da je ovo bilo veče kojim se na novi način predstavljaju pjesnici zavičajnog kruga.

“Uvijek su oni bili na zatvaranju ove kulturne manifestacije, a ovom večeri prije centralnih manifestacija željeli smo da im damo prvenstvo u predstavljanju”, rekla je Babićeva u ime organizatora Književnih susreta.

Pjesnik Živko Vujić iz Laktaša istakao je da susreti na Kozari dobijaju iz godine u godinu na značaju i ugledu.

“Biti učesnik ovakve manifestacije mnogo znači bez obzira da li sam u društvu mladih ili starih pjesnika, bitno je da susreti svake godine dobijaju na kvalitetu”, kazao je Vujić.

knjizevno vece pjesnika zavicajnog kruga (2)Gošća iz Novog Grada Kristina Plavšić istakla je da je počastvovana što je postala dio ovogodišnjih Književnih susreta na Kozari.

“Mi Novljani Prijedor smatramo svojim gradom i ovo je prvi put da učestvujem. Veoma sam srećna što sam mogla da predstavim svoju poeziju”, istakla je Plavšićeva.

Na književnoj večeri učestvovali su i pjesnici Dragana Kragulj i Miloš Stijepić iz Prijedora, Nina Eraković iz Kostajnice, Berislav Blagojević iz Banjaluke, Željko Galonja iz Gradiške i Milan Rakulj iz Srpca.

U muzičkom dijelu programa učestvovao je profesor prijedorske Muzičke škole “Savo Balaban” Dragan Marinković koji je na gitari izvodio balade Arsena Dedića.

Književni susreti na Kozari nastavljaju se 24. septembra kada će u Muzeju Kozare biti otvorena izložba radova učesnika 11. Likovne kolonije “Sreten Stojanović”.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

knjizevno vece pjesnika zavicajnog kruga (3) knjizevno vece pjesnika zavicajnog kruga (4)