cjb pd 1Sektor kriminalističke policije CJB Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ protiv lica N.J. (1979) iz Kozarske Dubice.

Osumnjičeni je u vrijeme vršenja funkcije službenog lica opštine Kozarska Dubica, koristeći svoja ovlašćenja, donio više odluka o dodjeli preuzete pokretne vojne imovine, u vlasništvo i trajno korišćenje određenim pravnim i fizičkim licima a bez ranije utvrđenog kriterijuma.

Na ovaj način osumnjičeni je svojim odlukama dozvolio da se se dio preuzete vojne opreme otpiše i proda kao otpad, a prihod od ostvarene prodaje ne uplati na budžet Republike Srpske, već zadrži kao prihod lokalnih preduzeća, omogućivši tako lokalnim preduzećima materijalnu korist od 15.054,90 KM ostvarenog prihoda od prodate otpisane vojne opreme.

Osumnjičeni je takođe omogućio drugim fizičkim i pravnim licima materijalnu korist od dodijeljene vojne opreme u vlasništvo u iznosu od 65.520,00 KM, a ukupna materijalna šteta nanesena budžetu RS iznosi 80.569,90 KM.

CJB Prijedor