rudar prijedor-osvajac kupa rsSamo 20 dana pošto su se fudbaleri Rudar-Prijedora u četvrtom pokušaju, igrajući u finalima Kupa Republike Srpske, domogli pobedničkog pehara, krenuće u srijedu u odbranu trofeja na startu 23. izdanja ovog prestižnog takmičenja u gostima drugoligašu, teslićkom Proleteru.

U redovima „rudara sa Sane“ je pred megdan sa prošlosezonskim članom prvoligaške konkurencije Srpske, protiv kojeg su odmjerili snage u posljednjem kolu, vlada pozitivna atmosfera. Doprinijela joj je dobra igra i prvi osvojen ovosezonski bod na strani u Premijer Ligi BiH.

-Poštujemo Teslićane, koji će sigurno imati motiva protiv nas. Ipak, i naša je obaveza da, kada smo osvojili toliko dugo čekani pehar, u susret uđemo preuzevši ulogu favorita. Želja nam je da prije svega odigramo kvalitetno utakmicu, a neka u fer i sportskoj borbi pobijedi ko bude bolji – rekao je šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Boris Gavran.
Strateg Prijedorčana još uvijek nije siguran kojoj startnoj postavi će ukazati povjerenje na stadionu „Radolinka“. Izvjesno je da neće moći da računa na povrijeđenog Nebojšu Šodića, dok bi Mirza Džafić i Siniša Radoja, koji su izostali na „Bilinom polju“, možda, ukoliko budu spremni, mogli odigrati barem po poluvrijeme. Iako su u duelu sa Zeničanima „požutjeli“, igraće Nebojša Pekija, Čedomir Ćulum i Stipe Miloš.

-Dobro će nam doći ovaj susret i kao priprema za subotnji težak ispit, jer dočekujemo na prijedorskom Gradskom stadionu ekipu ovogodišnjeg finaliste Kupa BiH, Širokog Brijega. Ne znam za koje ću se prvotimce iz ne prevelikog igračkog kadra odlučiti. Važno je sačuvati se od novih povreda, jer bod protiv Zeničana imao bi tek pravu vrijednost ukoliko ostanemo neporaženi protiv snažnog rivala sa stadiona „Pecara“ – naglasio je Gavran.

Kako u megdanu sa Širokobriježanima sa kojima je Rudar-Prijedor u posljednjem meču kao domaćin, pod vođstvom upravo Gavrana, 20.novembra 2013.godine u 19. kolu koje se igralo u jesenjem dijelu, igrao 0:0, pravo neće imati „štoperi“ Ćulum i Miloš, za očekivati je da će priliku u tandemu sa kapitenom Nemanjom Pekijom šansu dobiti Edvin Hamzić. Moguće je da bude još provjera taktičkih zamisli, ali je želja svakako da se „preskoči“ prva prepreka u Kupu RS i izbori plasman u osminu finala.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com