prijedor-vogosca (1)Rukometaši Prijedora startovali su u prvenstvu Premijer lige BiH porazom na svom terenu od ekipe Vogošće, koja ima ambicije da se bori za prvo mjesto, rezultatom 21:23(12:8).

Domaći su u 32.minutu kod rezultata 13:8 propustili napad da se „odlijepe“ na šest pogodaka viška, da bi nakon prvog vođstva gostiju u 50.minutu (16:17) u finišu poklekli.

Ipak, treba reći da je sudijski par iz Novog Travnika u neizvjesnoj završnici omogućio rivalu da sa igračem više na tri minuta i 38 sekundi do kraja stigne do, ispostaviće se, nedostižnog vođstva 19:22.

-Čestitam Vogošći na zasluženoj pobjedi. Imali smo svoju šansu u prvom poluvremenu kada smo kontrolisali igru, stalno vodili sa četiri-pet golova razlike. Ipak, osjetilo se odsustvo povrijeđenih Sandra Popovića i Gorana Daničića, jer nismo imali dovoljno igrača u „rotaciji“. To je protivnik iskoristio, a kaznio i naše promašaje u „otvorenim“ šutevima i „zicerima“ u drugom poluvremenu. Sljedeće subote bićemo ponovo domaćini, ekipi Konjuha, neće ni u ovom meču biti nimalo lako, ali očekujem da pobijedimo i i nastavimo takmičenje u pozitivnom ritmu – rekao je trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

U redovima Prijedorčana odgovornost na sebe kao i uvijek preuzimao je najefikasniji igrač susreta Dejan Unčanin. Zapažen je bio i Aleksandar Kaurin na lijevom krilu, a i mladi golman Gojko Topić skrenuo je pažnju na sebe.

Kod Vogošće, reprezentativni čuvar mreže Adnan Šabanović je „dizao“ svoje saigrače i kad im nije išlo, srednji bek Tarik Međić bio pravi organizator igre, a u trenucima kada se „lomio“ rezultat snačajne golove postigli su iskusni, lijevo krilo Alen Ovčina i bivši desni bek kluba sa imenom grada na Sani, Aleksandar Škorić.

prijedor-vogosca (2)Prijedor-Vogošća 21:23(12:8)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 200
Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac (obojica iz Novog Travnika)
Sedmerci: Prijedor 4(3), Vogošća 3(3)
Isključenja: Prijedor 6 minuta, Vogošća 12 minuta

PRIJEDOR
Beširević-2 odbrane, Bojić 3, Unčanin 8, Miljuš, Ćosić, Šešić, Kaurin 5, Daničić, Topić-15 odbrana, Đurić 1, Blagojević 3, Babić, Savić 1, Balaban, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

VOGOŠĆA
Šabanović, Haseljić, Korjenić, Purić, Ovčina 3, Bečić 3, Škorić 1, Međić 5, Dedajić 2, N.Kadrić 1, Jelačić, Geko 4, Džinović, Gruić 4, Đapo, A.Kadrić
Trener: Danijel Riđić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-vogosca (3) prijedor-vogosca (4)