luka kacavendaDa je Prijedor rasadnik fudbalskih talenata odavno je već poznato.

Tome u prilog ide i najnoviji poziv za pripreme reprezentacije Srbije za Luku Kačavendu, mladog golmana Rudar-Prijedora.

Naime, ovaj mladić koji još nije napunio 15 godina, nedavno je učestvovao na okupljanju U-15 reprezentacije Republike Srpske u Dvorovima gdje je primijećen od strane Gorana Cvijetinovića, skauta za mlađe selekcije Fudbalskog saveza Srbije.

-Dobio sam poziv za pripreme pionirske reprezentacije Srbije u „Kući fudbala“ u Staroj Pazovi, od 15. do 18. septembra. Presretan sam na dobiujenom pozivu od strane selektora Vladimira Ješića i biće mi čast i zadovoljstvo da se tamo pojavim – kaže Kačavenda.

Mladi Prijedorčanin ističe da mu je uzor legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon, a u dosadašnjem bavljenju fudbalom u Rudar-Prijedoru trenirali su ga Mirsad Bejzurić, Branko Ilinčić, Dino Sikirić, Mladen Parhamov, Srđan Marjanović te trener golmana Perica Topić.

-Nekoliko puta sam pozivan u reprezentaciju Republike Srpske za okupljanja i turnire gdje sam osvajao i nagrade za najboljeg golmana. Do sada nije bilo poziva od strane FSBiH tako da mi nije bilo teško da se odlučim za odlazak na pripreme reprezentacije Srbije gdje ću svojim radom pokušati da se nametnem – priča Luka koji se, sa svojih 188 centimetara visine, ističe među vršnjacima, i ima sve predispozije da upornim radom postigne kvalitetan golman.

Tekst i foto – Luka Kačavenda/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com