rudar prijedor-zrinjski-izvjestaj (7)Rudar-Prijedor, nakon dva „vezana“ poraza, bez postignutog gola, od aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Sarajeva i lidera premijerligaške konkurencije mostarskog Zrinjskog, u 8. kolu očekuje još jedan težak ispit.

„Rudari sa Sane“ odlaze u Zenicu, gdje će na „Bilinom polju“ odmjeriti snage u subotu od 16.30 časova sa trećeplasiranim Čelikom.

-Sigurno je da su Zeničani, čija pozicija na tabeli govori o kvalitetu ekipe, favoriti u ovom susretu. Nama, s obzirom na sve probleme, ali i nepravde na terenu koje nas prate, ostaje samo da se nadamo da možemo ostvariti povoljan rezultat. Ipak, uvjeren sam da će moji momci pružiti maksimum kako bi ostavili što bolji utisak – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Strateg Prijedorčana i dalje ima kadrovskih problema, jer ponovo ne može da računa na sve prvotimce. Ranije povrijeđenima Nebojši Šodiću i Siniši Radoji pridružio se i napadač Mirza Džafić. Njegovo mjesto, ukoliko se Gavran koji uvijek teži ka napadačkoj igri, izvede takvu formaciju, trebao bi da zauzme Petar Kunić.

NEUGODNA TRADICIJA

„Zeleno-crni“ imaju protiv sebe u neugodnu tradiciju, jer pored Sarajeva, Čelika nikada nisu savladali u borbama za bodove u Premijer ligi BiH.

Kao domaćini, u Prijedoru su remizirali u svih pet utakmica, dok su u Zenici doživjeli svih pet poraza. Postigli su ukupno sedam, a primili 18 golova.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com