brdo-fsa (1)OFK Brdo je u bez poteškoća u zaostaloj utakmici 4.kola Regionalne lige RS-grupa Zapad savladao ekipu FSA Prijedor u kojoj je sem startne jedanaestorice na klupi bio još samo povrijeđeni golman Vojislav Vasiljević.

Konačan rezultat prvog ovosezonskog gradskog derbija u ovom rangu takmičenja(biće ih ukupno šest jer je tu i ekipa Gomjenice) glasio je 3:1(2:1).

Komšije je u Hambarinama „srušio“ Bojan Sredić, nad kojim je napravljen prekršaj za jedanaesterac, pretvoren u gol, da bi potom u finišu prvog poluvremena savladao veoma dobrog golmana Mensura Medića.

U drugom dijelu igre pogodio je i Rajko Pekija u 60. minuti a do kraja, uprkos prilikama, nije bilo golova.

Izabranici trenera Kaltaka su ovim trijumfom „upisali“ prve bodove u novoj sezoni.

Zanimljivo, kod gostiju se u ulozi kapitena ovaj put našao golman Mensur Medić, koji se ovim susretom oprostio od dresa FSA Prijedor jer školovanje nastavlja u inostranstvu.

brdo-fsa (2)OFK Brdo-FSA Prijedor 3:1(2:1)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 30
Sudija: Bojan Džepina (Prijedor) 7,5
Strijelci: Ibričić u 5. (iz jedanaesterca), Sredić u 42. i Pekija u 60. za OFK Brdo, a Stević u 30.minuti za FSA Prijedor
Žuti kartoni: Harambašić, Pekija, H.Kaltak (OFK Brdo), Medić, Rečević (FSA Prijedor)

OFK BRDO
Vidović 7, Stegić 7, Đenadija 7, Pekija 7,5 (od 83. Subašić -), Đurkić 6,5 (od 46. V.Karupović 7), Harambašić 7, Vujković 6,5, S.Kaltak 6,5 (od 76. Brkić -), Sredić 8, Ibričić 7,5, H.Kaltak 7

FSA PRIJEDOR
Medić 7, Rečević 6,5, Došenović 6, Runić 7, M.Karupović 6, Mujadžić 6, Stević 7, Rudak 7, Čačić 6,5, Drinić 6, Čolić 6

Igrač utakmice: Bojan Sredić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-fsa (3) brdo-fsa (4) brdo-fsa (5)