vuletaUspješan start fudbalera Omarske, koji su poslije četiri kola prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa Zapad na čelu tabele, sa maksimalnim učinkom uz lidera Slogu iz Srpca, nije iznenađenje.

Plod je to četvorogodišnje politike klupskog rukovodstva, na čijem se čelu nalazi predsjednik Svetozar Krecelj, a u djelo na terenu ispravnu orijentaciju ulaganja u sopstveni igrački kadar, sprovodi trener-stvaralac Milenko Vuleta.

-Četvorogodišnji ciklus naših smjernica, prevashodno sa ciljem da se, popravljanjem uslova za rad, više pažnje posveti radu sa mlađim kategorijama, vodi nas u takmičarskom smislu uzlaznom putanjom. Utakmica protiv Laktaša, kluba koji uvijek zaslužuje respekt, i naša pobjeda od 5:0 potvrdila je da sa kontinuitetom trenažnog procesa, možemo da sprovodimo, prvenstveno fizički spremni, sve zamisli – priča Vuleta.

Po riječima neumornog stručnjaka nema nikakvog rezultatskog pritiska nad njegovim izabranicima, prošle sezone trećeplasiranima, jer pred njima nije postavljen cilj – prvo mjesto.

-Želja je momaka, koji igraju iz ljubavi, da se dokažu. Kada pobjede krenu, to je tada stvar sportske motivacije da se potvrdi kvalitet. Sve je ovo plod višegodišnjeg rada. Idemo dalje, pred nama je gostovanje ekipi Liješća. Bez podcjenjivanja protivnika, razmišljamo da kapitena Ananda Krecelja i Vedrana Panića odmorimo i ne dovedemo, eventualnom izlaganju kartona, kako bi potom kompletni dočekali u derbiju na našem terenu dobojsku Slogu – nastavljaVuleta.

Koliko Omarščani, kojima je protekla prvenstvena utakmica bila 1.000 u borbama za bodove, od osnivanja 1973.godine vole svoj klub, ilustruje i ova konstatacija njihovog stratega.

-Važno je u vremenima kojima živimo gdje se teško dolazi do finansija, realno procijeniti svoju poziciju i odrediti pravi put. Koliko bi svakom ko voli Omarsku bilo drago da jednom zaigra u Prvoj ligi RS, toliko svi sa čežnjom gledamo kraj terena tribinu do polovine i nadamo se da će jednom biti do kraja terena izgrađena. Hipotetički gledano, odrekli bi se i višeg ranga za još jednu tribinu, kako bi sačuvali novac za tu namjenu – naglasio je Vuleta.

Nije naravno ni podsjećao koliko Omarska ima istinskih prijatelja i donatora. Ne treba ni sumnjati da će grad Prijedor, kao i do sada, znati da cijeni ovaj sportski kolektiv, kao pravi primjer, kako se radi na duge staze, skromno bez pompe, a opet sa dometima koji u javnosti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prepoznaju to mnogi u Srpskoj i kao što gostoprimljivi, fudbalski odani Omarščani dočekuju svoje goste, tako su i oni svuda rado viđeni.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com