rudar prijedor-zrinjski-treneriRudar-Prijedor je, poslije mjesec i po dana u prvenstvu Premijer lige BiH ponovo bio domaćin na Gradskom stadionu, ali je povratak obilježio porazom od lidera na tabeli, mostarskog Zrinjskog rezultatom 0:1.

Zanimljivo je da su uzvaničnim utakmicama kod kuće prethodno posljednji put izgubili susret upravo protiv ovog rivala, 16.novembra 2013.godine (0:2), ali prošle sezone dočekivali su goste u Omarskoj i Ljubiji, a ove dva puta u Gradišci.

Pitanje pobjednika riješio je Ognjen Todorović, a možda je i Mirza Džafić mogao da obraduje svoje navijače, međutim, u prvom poluvremenu nakon njegovog udarca lopta je pogodila u ruku Aleksandra Radulovića, a u drugom „sapleten“ je u protivničkom kaznenom prostoru. U oba navrata sudija Admir Šehović iz Sarajeva nije želio da pokaže na „bijelu tačku“.

Čestitam ekipi Zrinjskog na pobjedi. Bolje su otvorili utakmicu, a taman kada smo se oslobodili tog pritiska od 15-20 minuta, stabilizovali u igri i prarirali našem rivalu uslijedila je ta diskutabilna situacija. Ne bih želio da je komentarišem, ali u posljednja tri susreta protiv nas su dosuđena i tri, rekao bih „gora“ penala, koja su manje bila vidljiva. Poslije primljenog gola, u nastavku smo pokušali da nešto napravimo u igri bez sredine terena, „gore-dole“ u napadima. Ponovo je bio jedan sporan momenat, a teško je očekivati da smo, uz te detalje, kao i dva naša promašaja, mogli iznenaditi, niti to možemo protivnike kao što je bio ovaj – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Ipak, epitet najboljeg igrača utakmice ponio je golman „rudara sa Sane“ Dalibor Kozić što dovoljno govori da je pobjeda „plemića“ potpuno zaslužena. Ispromašivao se njihov napadač Jasmin Mešanović, odnosno popularni „Koza“ osujetio je sve njegove pokušaje.

-Odigrali smo tešku, kvalitetnu utakmicu. Dali smo sve od sebe i zaslužili smo bod protiv Mostaraca, koji još nisu izgubili nijedan meč, a ni primili gol. Imali smo u posljednjim trenucima šansu da ih „zaledimo“ i šteta je što to nismo ostvarili – bio je tužan Kozić.

Naime, Dejan Kojić mogao je da izjednači, ali nije uspio.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović, kao i uvijek korektan, priznao je da su njegovi izabranici na kraju, iako su bili bolji, mogli biti kažnjeni, ali ipak nisu.

-Pred ovu utakmicu bili smo pod pritiskom, jer u prethodne dvije nismo postigli gol. Imali smo problema sa realizacijom, dok odbrana dobro funkcioniše. Imali smo više loptu u svom posjedu. Stvorili smo i dosta prilika i propustili mogućnost da drugim golom ranije otklonimo sve dileme oko pitanja pobjednika i izbjegnemo neizvjesnost u posljednjim minutima. Ovako, umalo da, što se u fudbalu događa, primimo gol. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Rudar-Prijedoru na korektnosti i dočeku, a ujedno i poželim sve najbolje u daljem toku prvenstva – rekao je Marinović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com