omarska-laktasiOmarska je ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu na drugoligaškom „Zapadu“ Srpske i na najljepši način obilježila jubilarni 1000. prvenstveni meč u borbama za bodove u istoriji ovog kluba, osnovanog 1973.godine.

Savladala je ekipu Laktaša sa ubjedljivih 5:0(2:0). Tako i dalje dijeli čelnu poziciju sa maksimalnih 12 bodova, koliko ima i lider Sloga iz Srpca.

Trener domaćih Milenko Vuleta spremio je dobru taktiku za nekadašnjeg premijerligaša BiH, nije želio da njegovi izabranici srljaju u napadima, već igru koncentrišu na jakoj sredini terena, a potom izrađenim akcijama u napadu dođu u priliku da ugroze protivnički gol.

Najbolji akter susreta bio je fudbalski „virtuoz“ Vedran Panić, koji je već u 3.minutu „načeo“ goste, a i u drugom poluvremenu u svom stilu napravivši „dar-mar“ u njihovoj odbrani, postigao je svoj drugi pogodak i ovacijama sa tribina ispraćen je sa terena.

Ono što je posebno bitno istaći domaći nisu dugo čekali da realizuju prvu priliku, što im se nerijetko dešava, a kada je u 20.minutu, nakon centaršuta Ognjena Jaćimovića, Dragan Šavija poslao loptu u mrežu iza svog golmana Bojana Ivančevića, moglo se naslutiti da Omarščani neće imati problema da upišu nova tri boda.

Potvrdilo se da su opasni, kada je zadnja linija dobra, jer tada čak i iz nje mogu da postignu gol igrači, kao što je to učinio Dejan Nišević u 56.minutu. Raduje jaka klupa, a posebno činjenica da se na najbolji način, poslije dužeg odsustva zbog povrede, vraća Nemanja Malešević, koji je u 88.minutu, petim pogotkom za svoj tim, stavio tačku na ovaj susret.

OMARSKA-LAKTAŠI 5:0 (2:0)

Omarska
Stadion FK Omarska
Gledalaca: 250
Sudija: Nemanja Malić (Banjaluka) 8
Strijelci: Panić u 3. i 60., Šavija (autogol) u 20., D.Nišević u 56. i Malešević u 88.minuti
Žuti kartoni: Anđić, Grahovac, B.Romanić (Omarska), Br.Keleman, Šavija (Laktaši)

OMARSKA:
Begović -, N.Nišević 7, Zdjelar 7,5, B.Romanić 7,5, D.Nišević 7,5, Panić 8,5 (od 61. Da.Romanić -), Krecelj 7,5 (od 74. Malešević -), Anđić 8, Jaćimović 7, Grahovac 7 (od 55. De.Romanić 7), Hrvaćanin 8

LAKTAŠI:
Ivančević 5,5, Bursać 5,5, Bajić 6,5, Trninić 6, Topalović 5,5 (od 71. Bujak -), S.Erceg 5,5, Milinović 6,5 (od 65. Lekić -), Br.Keleman 6, B.Erceg 5 (od 46. Kavržić 5), Bo.Keleman 5,5, Šavija 5

Igrač utakmice: Vedran Panić

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska