cjb prijedor (5)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, su 03.09.2015. godine u Ulici Krajiških brigada i u Ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru izvršili kontrolu, a zatim i kriminalističku obradu lica M.O. (1980) i R.K. (1991) iz Prijedora.

Tokom kriminalistčke obrade nad licem M.O. je izvršeno testiranje na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je lice bilo pozitivno na opojnu drogu heroin. Daljom obradom utvrđeno je da isti neposredno prije kontrolisanja opojnu drogu kupio od lica B.K. (1982) iz Prijedora.

Policijski službenici su prilikom kontrole kod lica R.K. pronašli i privremeno oduzeli jedan pvc paketić, u kojem se nalazio prah smeđe boje koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu heroin, a tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je navedenu opojnu drogu kupio od lica O.G. (1988) iz Prijedora.

Isti dan, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice B.K. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, kojom prilikom su policijski službenici pronašli i privremeno oduzeli jedan pvc paketić u kojem se nalazio prah smeđe boje, koji svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu heroin.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica B.K. i O.G.

CJB Prijedor