glas-sekulicDraško Sekulić (41) iz Prijedora u banjalučkom Okružnom sudu priznao je da je usmrtio svoju suprugu Natašu (37).

On je pred sudijom za prethodno saslušanje Srđanom Forcom kazao da priznaje ubistvo supruge i da se za to kaje. Sudija Forca je objasnio da će nakon priznanja ovaj predmet biti upućen postupajućem sudiji, koji će i donijeti presudu u narednom periodu.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Sekulića za nasilje u porodici, tokom kojeg je nožem usmrtio suprugu Natašu.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su objasnili da on nije optužen za ubistvo već za nasilje u porodici, tokom kojeg je usmrtio člana porodice. Prema Krivičnom zakonu, za ovo djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Optužnica tereti Sekulića da je 24. maja suprugu Natašu nožem ubo četiri puta i nanio joj teške povrede. Ona je preminula na putu do bolnice. U vrijeme počinjenja ovog djela Draško je bio pijan i nakon hapšenja u krvi mu je izmjereno 1,29 promila alkohola. Ubistvu je prethodila žestoka svađa između Draška i Nataše, jer ga je ona napustila.

Nakon ubistva nije pobjegao, već je sačekao policiju i predao se. Optužnica protiv Draška nije objavljena, jer će tužilaštvo tražiti da se postupak vodi bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa Natašinog i Draškovog sina, koji je u vrijeme zločina bio maloljetan.

Tokom saslušanja u policiji Draško je izjavio da je volio Natašu i da nije imao namjeru da je ubije. Rekao je da je ona njega pokušala da ubode nožem, ali joj ga je on oteo i ubo je nekoliko puta.

Nakon potvrđivanja optužnice Sekuliću je sud produžio pritvor, koji može trajati do izricanja prvostepene presude.

Glas Srpske