gradonacelnik pavic-prijem rudar prijedor (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić priredio je prijem za predstavnike Fudbalskog kluba Rudar-Prijedor povodom izutetnih dometa, najvećih u njegovoj novijoj istoriji nakon posljednjeg rata, ovogodišnjeg osvajanja „duple krune“, prvog mjesta protekle sezone u prvenstvu Prve lige Republike Srpske i nedavnog trijumfa u Kupu Republike Srpske.

Na taj način Gradska uprava je još jednom potvrdila da zna da cijeni velika dostignuća koja ostvaruju sportski kolektivi, ali i da je spremna, kao i do sada, da im pruža podršku za ostvarenje najviših ciljeva i dostignuća.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo za povod ovog prijema. Osvojili ste sve što se moglo osvojiti u Republici Srpskoj, dva vrijedna trofeja i zaslužujete da time skrenete pažnju javnosti, ne samo zbog Uprave, igrača i stručnog štaba, već lokalne zajednice iz koje potičete. Iskoristio bih priliku da vam poželim uspjeh u Premijer ligi BiH u kojoj se sada takmičite, da date svoj doprinos kako bi se osvojilo visoko mjesto – rekao je Pavić.

gradonacelnik pavic-prijem rudar prijedor (3)On je podsjetio da nisu sistemski i zakonski riješene stvari u oblasti sporta, pa, kako se najčešće njihov status vodi kao udruženje građana, nema preciznih regulativa ni o tome da li su amateri ili profesionalci oni koji su u njemu.

-Sve se svodi na jednu veliku istinsku ljubav, a s obzirom da je fudbal najmasovniji, najveća je ljubav u njemu. Zato su ovakvi rezultati i radost za sve, posebno što se ulagalo u poboljšanje uslova i tako će biti i ubuduće. Igrači su ti koji zaslužuju veću pažnju, a svi sponzori, kao i do sada, ostali su na „istoj liniji“ i učiniće sve da im se poboljšaju uslovi da i u ovom i svakom narednom prvenstvu najbolje promovišete grad Prijedor – naglasio je Pavić.

„Rudare sa Sane“ primili su i zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković, koji je ujedno i član Upravnog odbora Rudar-Prijedora, kao i stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Zdravko Ostojić.

gradonacelnik pavic-prijem rudar prijedor (2)-Nema riječi da izrazim koliko sam ponosan i koliko mi je drago zbog ovog čina, ne samo da gradonačelniku Paviću izrazim veliku zahvalnost, kako u lično ime, tako i rukovodstva, stručnog štaba i igrača. Napravili smo dobre rezultate, prvo mjesto u prvoligaškoj konkurenciji i na početku nove sezone osvajanje prvog pehara u Kupu RS, konačno, jer se na njega dugo čekalo. Upravo kako je gradonačelnik istakao pred nama su ujedno i nove obaveze i odgovornost poslije onoga što je postignuto. Sistem takmičenja u bh.elitnom rangu traži od svih nas mnogo više vremena i rada na ispunjavanju svih obaveza – istakao je direktor premijerligaša Vukašin Đaković.

Još jednom zahvalivši na divnom gestu grada Prijedora, čiji je obraz osvjetlao Rudar-Prijedor, izrazio je zahvalnost kako Gradskoj upravi, tako i svim sponzorima na pomoći i podršci poželivši da takva bude i dalje.

gradonacelnik pavic-prijem rudar prijedor (4)I kapiten ekipe prijedorskih „zeleno-crnih“, generacije koja se posebno „zlatnim slovima“ upisala u istoriju Kupa RS, jer u dosadašnja prethodna tri finala, nije uspijevala da na kraju slavi, Nebojša Šodić, uz zahvalnost na prijemu, izrazio je obećanje da će se i dalje truditi i davati svoj maksimum.

Uspjesi iz prošle i sa početka ove sezone, samo nas uvjeravaju da zajedništvom možemo opravdati očekivanja i u Premijer ligi BiH. Ne samo da se borimo za opstanak već težimo ka višem, mjestima koja vode u Evropu, a uz uslove, ako ih budemo imali, možemo da ispunimo sve ciljeve koje pred nas postavi Uprava – s optimizmom je poručio Šodić.

U delegaciji Rudar-Prijedora, pored pomenutih Đakovića i Šodića, bili su još i vršilac dužnosti predsjednika kluba Dalibor Majkić, šef stručnog štaba Boris Gavran, sekretar kluba Zijad Čanić, kao i predstavnici najvećih sponzora uz grad Prijedor, Mladen Jelača (direktor ArcelorMittala Prijedor) i Stanko Vujković (direktor Rudnika željezne rude Ljubija).

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com