dnspd-mz urije 1Nedjeljnom proslavom završena je višednevna radna akcija Mjesne organizacije DNS-a Prijedor 2 koja je obuhvatila kompletno uređenje prostorija i eksterijera zgrade Mjesne zajednice na Urijama.

Simboličnoj proslavi kojom su, kako reče predsjednica MO DNS-a Prijedora, Slađana Radaković, radovi „zaliveni zarad blagoslova“, prisustvovao je i predsjednik stranke, Marko Pavić i predsjednik Gradske organizacije DNS-a Prijedor, Milenko Đaković.

„Ovdje na Urijama se uvijek osjećam kao svoj na svome, jer sam dugo vremena pripadao i još uvijek pripadam ovom mjestu. Zadovoljan sam kada vidim sa koliko volje i entuzijazma su članovi DNS-a sa ovog područja uredili prostorije MZ i sve ono što se nalazi oko zgrade“, kazao je Marko Pavić.

On je dodao da to nije slučaj samo na Urijama već da DNS radi mnogo na području cijelog grada Prijedora.

„Iako je prije devet godina, kad smo došli na vlast, Prijedor bio grad bez ikakve perspektive, mi smo našim trudom, entuzijazmom, znanjem i svim onim što posjeduju i mladi, i stari, i žene, i borci, učinili da naš Prijedor potpuno drugačije izgleda i postane, kako kažu stranci koji ga često posjećuju, najperspektivniji grad u Bosni i Hercegovini“, rekao je Pavić i dodao da se Prijedor ne bori za ulazak u Evropsku uniju, već da se u njemu primjenjuju pravila, kriteriji i standardi savremenih evropskih gradova.

„U Prijedoru ćemo stvarati perspektive za sve naše građane, naročito kada je u pitanju zapošljavanje, gdje je dosta toga i učinjeno. Značajno je smanjen broj nezaposlenih, kada u drugim gradovima raste. Za Prijedor su zainteresovani mnogi, da dođu i da vide kako mi to ovdje radimo i šta sve postižemo sa malim budžetskim sredstvima“, istakao je Pavić i najavio skori dolazak ambasadora iz nekoliko evropskih zemalja u sljedećem periodu.

dnspd-mz urije 2„Ovi izbori su naša velika šansa, imamo mogućnost da se izborimo za dio kolača vlasti na nivou Republike i BiH, da imamo uticaja na direktno vršenje vlasti i na taj način obezbijedimo mnogo više za naš grad nego što smo mogli do sada, kada je SNSD i bez nas imao većinu u Narodnoj skupštini, sa Socijalistima i Jandrićevim poslanicima“, zaključio je Pavić i pozvao sve članove da se maksimalno angažuju na predstojećim izborima, kako bi DNS postigao što bolji izborni rezultat, a Prijedor dobio jedan novi kvalitet i veću mogućnost razvoja .

Organizator i domaćin cjelokupne akcije i proslave bio je MO DNS-a Prijedor 2, na čelu sa predsjednicom Slađanom Radaković i koordinatorom Rejona 2, Boškom Torbicom. Najveće zasluge za uspješno provođenje radne akcije, kako kaže Radakovićeva, pripadaju Aktivu mladih Urija kojem su se pridružili i članovi InfoPointa, a u akciji je učestvovao i Aktiv žena ove Mjesne organizacije.

U prethodnih petnaestak dana iskrčene su prostorije MZ, izgletovani i okrečeni zidovi i plafoni, očišćeni prozori i stavljene zavjese i stolnjaci, urađena vanjska fasada, ofarbana ulazna vrata, očišćeni oluci, postavljen reflektor, ofarbani ograda, sportske sprave i tobogani na dječijem igralištu, posađeno cvijeće, okresani donji ogranci na drveću i pokošen cijeli travnjak oko zgrade.

U akciji je učestvovalo tridesetak aktivista DNS-a, najviše mladih, a uključen je i veći broj sponzora, kojima iz ovog Mjesnog odbora srdačno zahvaljuju.

DNS Prijedor