u pozoristeNakon domjesečnog rada sa glumcem Deanom Batozom u četvrtoj Ljetnoj školi glume Pozorišta Prijedor u okviru Dramskog studija „Živko Desnica“, 18 polaznika je spremno da pokaže svoje umijeće i pokažu gledaocima sve što su naučili.

Škola je trajala od kraja mjeseca juna a kolaž predstavu „…U pozorište“ mladi polaznici će premijerno igrati u subotu, 5. septembra, od 20 časova u Pozorištu Prijedor.

-Radili smo gotovo svakodnevno tokom jula i avgusta. Zadovoljan sam, svi polaznici su napredovali, a vremenom se iskristalisalo kome su gluma i pozorište prirasli srcu i ko to stvarno voli i želi – rekao je glumac Dean Batoz koji je vodio i ovogodišnju Školu glume.

On je istakao da je u znak zahvalnosti za sve što je učinio za kulturnu scenu grada na Sani, Pozorište Prijedor kao i samu Ljetnu školu glume, predstava „…U pozorište“ posvećena nedavno preminulom Radenku Bilbiji.

-S obzirom da su polaznici Škole glume različitog uzrasta, od onih mlađih koji imaju 11 ili 12 godina do onih koji su duplo stariji, ovaj put smo se odlučili za kolaž predstavu za više scena iz različitih djela – istakao je Batoz.

Biće tu i Branislava Nušića, Branka Ćopića, Jovana Sterije Popovića ali i Šekspira, Čehova i Tenesi Vilijamsa.

Prijedorskoj publici će se predstaviti: Uglješa Vejnović, Helena Milojica, Duško Radovanović, Tijana Krivaja, Luka Ljubičić, Leon Marić, David Lajšić, Milica Babić, Dubravka Latinović, Milica Drljača, Jelena Gojić, Sandra Macura, Svetozar Kosanović, Stefan Radanović, Gordana Dobrić, Katarina Borković, Marija Ćurčija i Aleksandra Vujičić.

U prethodnim godinama kroz Ljetnu školu glume prošlo je nekoliko desetina Prijedorčana od kojih neki studiraju Akademiju umjetnosti Banja Luka-smjer gluma, dok je više njih glumilo u predstavama Pozorišta Prijedor.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Luka Ljubičić