gomjenica-naprijed (1)Fudbaleri prijedorske Gomjenice doživjeli su i treći uzastopni poraz u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, drugi na domaćem terenu, ovoga puta od Željezničara-1:4.

Banjalučani koje je je predvodio iskusni kapiten Branislav Krunić, nekadašnji član trebinjskog Leotara i banjalučkog Borca, a i reprezentativac BiH, bolje su ušli u susret i kao plod takve igre bio je njihov vodeći pogodak, u 16.minutu, kada Darko Medić prošao iskusa sa desne strane i po zemlji poslao loptu kraj golmana Miloša Torbice za 0:1.

Mogli su gosti u 32.minutu povećati prednost. Krunić je iz „slobodnjaka“ uposlio Medića na lijevoj strani, uslijedio je njegov centaršut, a Aleksandar Kević iz blizine tuče preko prečke, da bi samo minut kasnije i Dragan Domuzin bio neprecizan iz povoljne pozicije.

U 43.minutu Siniša Šatara je iskoristio „uspavanost“ domaće odbrane i iz drugog pokušaja uspio da ”matira” Torbicu, pošto je odbranio prvi njegov udarac za 0:2.

U nastavku, u 50.minutu, konačno prvi ovosezonski gol za izabranike trenera Mile Kotarana u novom rangu takmičenja. Aleksandar Karanović je dobro primijetio na lijevoj strani Bojana Bjelobrka koji je brzo reagovao i pogodio suprotan donji ugao golmana Nemanje Petrovića za 1:2.

U nervoznom duelu, bez težih oštrijih startova, pomalo i zbog ne baš mnogo snalažljivog sudije Bojana Aničića iz Laktaša Gomjeničani su mogli do izjednačenja u 77.minutu. Branislav Kajtez, kojeg za sada neće gol, gađao je donji lijevi ugao Petrovića, koji je bio na mjestu. Odmah u sljedećem napadu Dejan Đurkić pokušava sa desne strane, ali je lopta pogodila prečku. Ubrzo, „Željo“ je kaznio te promašaje, kada je u 80.minutu Dragan Domuzin pogodio cilj za 1:3. Konačan ishod postavio je tri minuta prije kraja „rezervista“ Radovan Topić, jedan od šestorice mladića u gostujućoj ekipi ispod 21 godine.

Gomjenica-Željezničar (Banjaluka) 1:4(0:2)

Prijedor
Stadion Gomjenice kraj „Celpaka“
Gledalaca: 50
Sudija: Bojan Aničić (Laktaši) 6
Strijelci: Bjelobrk u 50. za Gomjenicu, a Medić u 16., Šatara u 43., Domuzin u 80. i Topić u 87.minutu za Željezničar
Žuti kartoni: Čorokalo, Karanović (Gomjenica), Krunić, Radusin (Željezničar)

GOMJENICA:
Torbica 6, Dragić 6, Tadić 6, Vasiljević 6 (od 75. Pantoš -), Knežević 6, Kreća 6 (od 32. Bjelobrk 6,5), Karanović 6,5, Jarić 6 (od 46. Davidović 6), Kajtez 6, Đurkić 6,5, Čorokalo 6,5

ŽELJEZNIČAR:
Petrović 7, Radusin 6,5, Kević 7, Medić 7,5 (od 57. Jokanović 6,5), Bosančić 7, Kopanja 7 (od 82. Topić -), Radaković 6,5, Domuzin 7, Krunić 8, Šatara 8 (od 87. Ne.Jokanović -), Memišević 7

Igrač utakmice: Siniša Šatara (Željezničar)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com