zkk mladost-turnir gradiskaEkipa Ženskog košarkaškog kluba “Mladost” iz Prijedora pobjednik je međunarodnog turnira koji je proteklog petka igran u Gradišci.

Drugo mjesto pripalo je domaćinu, ŽKK “LIDER” Gradiška a treć ekipi BK Petržalka (Slovačka).

Kako su nedavno najavili iz ovog sportskog kolektiva, ŽKK Mladost je polako krenula “stopama uspjeha” a prvi korak je osvajanje turnira međunarodnog karaktera u Gradišci.

Za najbolju igračicu turnira (MVP) proglašena je Zorana Petoš, kapiten ŽKK “Mladost” Prijedor, koja je bila i najbolji strijelac turnira sa 37 koševa u dvije utakmice.

-Uz dvije pobjede, kapitenom koja je proglašena za MVP turnira i jasnim planom aktivnosti za naredni period, krenuli smo prema zacrtanom cilju – rekao je tener ŽKK Mladost, Srđan Golubović.

Ovo je prvi trofej za igračice Mladosti u ovoj sezoni, koji posebno daje na značaju jer se radi o međunarodnom turniru. Do početka prvenstva Prve lige RS ostalo je još nepuna dva mjeseca i ekipa će odigrati još osam prijateljskih utakmica kako bi što bolje dočekala mečeve za bodove. U dosadašnjem dijelu priprema odigrane su četiri utakmice i prijedorske košarkašice imaju polovičan učinak.

-Da bi nešto imalo efekta mora se uložiti puno truda i mora žrtvovati puno slobodnog vremena. Čestitam curama na trofeju, uz želju da na kraju ove sezone dobiju i trofej za prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske. Uz povoljan ambijent i podršku koju imamo od ljudi koji prepoznaju naš trud i volonterski rad te složenu jasnu sliku konačnog cilja, mislim da smo na putu da napravimo velike stvari za klub i promociju grada jer je sport rame uz rame sa privredom najbolji amasador – izjavio je predsjednik ŽKK Mladost, Nebojša Savanović.

BK PETRŽALKA: ŽKK MLADOST 25: 51 ( 2:10;8:12; 6:16; 9:13)
ŽKK MLADOST: Janjetović 12, Žigić 6, Ilić, Vranješ 10, Petoš 11, Papak 6, Kralj 4, Jovanović, Mijatović 2

ŽKK LIDER: ŽKK MLADOST 46:61 ( 12:10, 7:25;12:15;15:11)
Janjetović 15, Žigić 4, Ilić 2, Vranješ 6, Petoš 26, Papak 2, Jovanović, Kralj 4, Mijatović 2

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com