stk prijedor-kras kup 2015 (1)Stonoteniserke Prijedora osvojile su sedmo mjesto u svom devetom nastupu na tradicionalnom 32. međunarodnom turniru „Kup Kras“ u Zgoniku (Italija) te tako nisu uspjele da ponove prošlogodišnji domet, kada su bile drugoplasirane.

U konkurenciji deset ekipa iz Hrvatske, Slovenije i zemlje domaćina, kao i juniorske reprezentacije Norveške, na ovom jakom takmičenju ostvarile su dvije pobjede protiv NTK Vrtojba iz Gorice (Slovenija) i italijanskog Tramina sa po 4:2.

U sastavu Prijedorčanki, pored iskusnih kapitena Miljane Antonić i Sanje Milojica, nalazile su se dvanaestogodišnja Marija Gnjatić, koja je nagrađena peharom kao najmlađa učesnica turnira, i trinaestogodišnja Dragana Rašula.

KONAČAN PLASMAN: 1. Duga Resa (Hrvatska), 2. TIS Zagreb (Hrvatska), 3. TTSV Kras Zgonik (Italija), 4. Juniorska reprezentacija Norveške, 5. Mix tim (Italija), 6. Opatija (Hrvatska), 7. PRIJEDOR, 8. TTSV Tarmin (Italija), 9. NTK Vrtojba (Gorica-Slovenija), 10. TTSV Arrigoni Izola (Slovenija).

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor

stk prijedor-kras kup 2015 (2) stk prijedor-kras kup 2015 (3)