turnir veterani 2015-izolaPobjednici 12.međunarodnog rukometnog turnira veterana „Prijedor 2015“ su ekipa „Otpisani“ iz Metkovića u muškoj i Izola iz Slovenije u ženskoj konkurenciji. U sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani učestvovalo je 17 timova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH

„Otpisani“ su ponovili domet nešto starijih metkovićkih rukometaša koji su trijumfovali prošle godine pod imenom „Zlatne godine“, a nakon takmičenja po grupama, bili su najbolji u okršajima za plasman.

Rezultati: Izola-Mojkovac (Crna Gora) 8:7, Otpisani-Izola 9:6, Otpisani-Mojkovac 9:5.

Izola je u finalnoj utakmici protiv Petrinje iz Hrvatske, poslije neriješenog rezultata 9:9 u regularnom toku, boljim izvođenjem penala (3:2) odbranila titulu osvojenu prošle godine. Treće mjesto pripalo je „Miri“ iz Prijedora, koja je bila uspješnija od predstavnica Srbije, sastava Medicinara iz Šapca, i slavila sa 10:6.

turnir veterani 2015-otpisaniIpak, i ove godine kao i prethodnih, za razliku od veterana Prijedora, koji su poklekli protiv „Otpisanih“ (7:10) svaki put nastupajući kompletni sa što bivšim asovima, što rekreativnim igračima, Prijedorčanke se jedva sakupe, a za njih nastupaju ponekad i veteranke koje su iz drugih sredina.

Zanimljivo je da je Prijedor, poznat po vrsnim rukometnim golmanima (Zlatan Arnautović i Nebojša Grahovac su najpoznatiji izdanci čuveme škole u novijoj istoriji) imao na turniru predstavnika, Mišu Tubina, u ekipi Mojkovca, a Darko Gligorević je posljednjeg dana, sem za svoj tim, u jednoj utakmici čuvao mrežu Novog Grada.

Ipak, i ove godine, važnije od rezultata na terenu, bilo je druženje učesnika turnira „Prijedor 2015“, koji postaje sve poznatiji na rukometnim prostorima regiona i, uz podizanje nivoa organizacije, izvjesno je, dobijaće sve više na značaju i na kvalitetu. I na ovom turniru viđene su majstorije nekih igračica i igrača, koji bi mogli još uvijek da nastupaju među onima koji se bave aktivno ovim sportom.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Čedomir Đukić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir veterana 2015-drugi dan (1)