rudar prijedor-grbFudbaleri Rudar Prijedora, pošto nisu ostvarili jedan od dva postavljena cilja ove sezone, opstanak u Premijer ligi BiH, pokušaće da ispune drugi, domognu se prvi put pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske.

Na putu do odlučujućeg megdana stigli su eliminacijom komšije, premijerligaša banjalučkog Borca, (1:1 penalima 5:3), a potom prvoligaša RS Sloge u Doboju (1:0) i drugoligaša, Gubera u Srebrenici (1:0) i Tekstilca (2:0 u Derventi i 2:1 na svom terenu).

”Zeleno-crni” su do sada dva puta igrali u finalu renomiranog takmičenja, čuveno protiv banjalučkog Borca 1995.godine, kada su poslije 2:2 kod kuće, u gostima poklekli pred 20.000 gledalaca (2:3), a 2006.godine poraženi su (2:3) od Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Po onoj narodnoj ”treća-sreća” nadaju se da će ovoga puta konačno slaviti, iako nemaju nimalo lak zadatak, pošto odlaze u Bijeljinu, gdje će se ovoga puta u samo jednoj utakmici, kako je voljom žrijeba odlučeno, sastati sa braniocem trofeja domaćim Radnikom.

Utakmica se igra danas(četvrtak, 15.05.2014. godine) sa početkom u 17 časova.

-Finale Kupa Republike Srpske ne igra se svaki dan, a za nas je svakako čast i privilegija što smo njegovi učesnici. Favorit ”na papiru” je Radnik, koji, ne zbog činjenice da se igra na njegovom terenu, već je ispunio očekivanja u premijerligaškoj konkurenciji, što plasman u odnosu na nas i kazuje. Ispadanje iz bh. elite nam je teško palo, ali vjerujem da svi možemo da se izdignemo iz trenutne situacije, posebno momci, prije svega da na psihološkom planu pokušaju da se prikažu jednom dobrom partijom i da osvojenim peharom najavimo jedan novi početak u kojem ćemo imati više radosti – rekao je trener Nedžad Žerić.

Stručni štab ”rudara” sa Sane na čelu sa šefom Darkom Nestorovićem, koji je sa Radnikom osvajao prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske, ima problema sa povredama igrača i u posljednjem trenutku odlućiće se kojima igračima da ukaže povjerenje, ali je izvjesno da neće moći da računa na iskusnog Borislava Mikića, kao ni Lazara Vulića, Jasmina Čamparu i sve boljeg Aleksandra Jovičića, a pod upitnikom je i nastup Dragoslava Stakića, jer je jedva završio posljednji susret u subotu sa Željezničarom, ali ni kapitena Vedrana Kantara, pošto je protiv Srajlija dobio crveni karton.

Prijedorčani, iako je to njihovim simpatizerima mala utjeha, jer se još komentariše činjenica da status člana društva najboljih nisu sačuvali zbog, najvjerovatnije, ”mutnih” radnji Borca, najavljuju da će pružiti maksimum, što će morati činiti od naredne sezone i na terenima drugih prvoligaša Srpske.

RUDAR PRIJEDOR:
Kozić, Tica, Kotaran, Pekija, Stakić (Saničanin), Mirković, Pejić, Vidić, Mišan, Milanović, Beda.
Trener: Darko Nestorović.

N. Đerić