apel za pomoc adnan kenjar (1)Teško bolesnom Adnanu Kenjaru iz Kamičana kod Kozarca (grad Prijedor) doktori specijalisti preporučili su transplantaciju bubrega koja u Francuskoj košta 40.000 eura.

Pošto je ova suma za Adnana i njegovu porodicu prevelika, oni ovim putem pozivaju društvena i privatna preduzeća, domaće i strane humanitarne organizacije, kao i sve ljude dobre volje iz BiH i dijaspore da Adnanu doniraju novac, kako bi on otišao u Francusku na transplataciju.

Adnanov brat Edin Kenjar je odlučio da donira bubreg za svog brata. Takođe Adnanova supruga Suvada će biti rezervni donor bubrega za svog muža, u slučaju da nešto ne bude u redu sa Edinovim nalazima.

Kratka biografija o Adnanu:
Adnan je 2002. godine imao nesreću na poslu, pao je sa krova i od tada je vezan za invalidska kolica. Od dana nesreće on zavisi od pomoći porodice, komšija i prijatelja. Prije pet godina počeli su problemi sa bubrezima i od februara 2011. godine je na dijalizi. Zadnjih mjesec dana je stupio u kontakt sa „Otvorenom mrežom“, a Almir Čehajić Batko i njegova ekipa obećali su pomoći. Kako već ima donora za bubreg nadaju se da će sve ići lakše, samo da se novac sakupi.

Ovaj čovjek ima veliku potporu od svoje porodice koja mu je, kako kaže, najveći oslonac.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona + 387 (0)65/368-211.

Svima, koji pomognu, Adnan i njegova porodica unaprijed se od srca zahvaljuju.

Novac se može uplatiti na žiro-račune, koji se mogu vidjeti na fotografijama ispod.

Pomozimo Adnanu!

Tekst i foto – Nijaz Huremović

apel za pomoc adnan kenjar (6) apel za pomoc adnan kenjar (2) apel za pomoc adnan kenjar (7) apel za pomoc adnan kenjar (3) apel za pomoc adnan kenjar (4) apel za pomoc adnan kenjar (5)