milenko bogdanovic-radovi (1)Prošle sedmice Pravo Ljudski je, korz A-lab program, organizovalo kamp stripa na Kozari. Na tom kampu, na kojem je Filip Andronik učestvovao kao predavač, učestvovao je jedan dvadesetogodišnji mladić iz Prijedora – Milenko Bogdanović.

„Ne vjerujem da sam u sedam godina bavljenja strip aktivizmom sreo talentovanijeg dječaka od Milenka. Reći da Milenko sjajno crta bilo bi podcjenjivanje njegovih sposobnosti“, govori Andronik.

Nažalost, Milenko živi u sredini u kojoj ne može kupiti stripove ili kvalitetni crtaći pribor: „Zato bih, prema ideji kolege Emira Pašanovića, pokrenuo akciju skupljanja crtaćeg pribora i stripova među nama stripadžijama iz Sarajeva.“

„Ako imate papira, tuševa, pera, olovaka, bojica i, još važnije, stripova (starih, polovnih, svejedno) koji vam ne trebaju, zamolio bih vas da me kontaktirate pa da preuzmem to od vas i da Milenku pošaljemo jedan paket. Ne moraju to biti ni stripovi na našem ni stripovi u top stanju – sve pomaže. I crtaći pribor isto. Ako imate raspar papira na kojima nećete crtati, presvijetlih/pretamnih tuševa koji vam skupljaju prašinu ili pera koje ste prestali koristiti… hajde da to poklonimo dječaku kojem takvo šta može koristiti!“, poručuje Andronik.

Naš najpoznatiji strip crtač dodaje kako ovo nije humanitarna već drugarska akcija.

Andronik dodaje kako mu se možete javiti putem e-maila: andronikfilip@gmail.com. Takođe, slobodno proširite ovaj poziv na učešće među svojim prijateljima.

Radiosarajevo.ba

milenko bogdanovic-radovi (5) milenko bogdanovic-radovi (2) milenko bogdanovic-radovi (3) milenko bogdanovic-radovi (4)