omladinski pogon rudar prijedora-mec sa drinom (1)Kadeti i juniori Rudar-Prijedora gostovali su u Travniku u okviru 5. kola Omladinske Premijer lige BiH.

Izabranici trenera Srđana Marjanovića ostvarili su prvi trijumf u ovogodišnjem šampionatu slavivši 3:1nakon preokreta u drugom dijelu igre.

Domaći su poveli preko Emira Baltića u 6. minuti susreta, da bi mladi Prijedorčani već u 41. minuti preko Miljana Pavlovića stigli do izjednačenja.

Zahvaljujući golovima Benjamina Kadirića u 44. i Mirka Kovljena u 55. minuti, kadeti Rudar-Prijedora su ostvarili prvu pobjedu u ovoj sezoni i najavili bolje partije i rezultate.

omladinski pogon rudar prijedora-mec sa drinom (2)Sa druge strane, juniori su i dalje neporaženi pošto su sa vršnjacima iz Travnika igrali neriješeno 3:3.

Poveli su domaći u 7. minuti pogotkom Đogića, da bi Prijedorčani izjednačili preko Ćatića u 16. minuti.

Travničani su ponovo zaigrali bolje i preko Đogića u 48. minuti stigli do novog vođstva.

Juniori Rudar-Prijedora preko Ćatića u 63. i Kuridže(peti pogodak u posljednja tri kola) u 76. minuti stižu do preokreta da bi Đogić u 86. minuti kompletirao svoj het-trik i postavio konačan rezultat 3:3.

Mladi Prijedorčani su već danas (četvrtak, 27.08.2015.) domaćini vršnjacima Sarajeva, dok za vikend gostuju ekipi Zrinjskog u Mostaru.

omladinski pogon rudar prijedora-mec sa drinom (3)Kadeti
Travnik: Rudar-Prijedor 1:3 (1:0)

Strijelci: E.Baltić u 6. minuti za Travnik, Pavlović u 41., Kadirić u 44. i Kovljen u 55. minuti za Rudar-Prijedor

Travnik
Isić, Sefer, Maglić, Lepir, Čatić, Dautović, Hopić, Malkoć, E.Baltić(Merdan), Š.Baltić, Čejvan

Rudar-Prijedor
Rauš, Janjušić(Topalović), Živanić, Kovačević(Bujić), Stojić(Javorić), Kadirić, Pavlović, Polovina, Drljača, Zmijanjac, Kovljen(Marmat)

Juniori
Travnik: Rudar-Prijedor 3:3 (1:1)

Strijelci: Đogić u 7., 48. i 86. minuti za Travnik, Ćatić u 16. i 63., i Kuridža u 76. minuti za Rudar-Prijedor

Travnik
Zahirović, Baručija, Zirdum(Melić), Strmonja, Đogić, Kadrić(Bilać), Vihrić(Perić), Hasanbegović, Brkić(Bajo), Bašić, Otuzbir

Rudar-Prijedor
Dragić, Mandić(Davidović), Lajić, Muhić, Kovačević, Palić, Ćatić, Kuridža, Petković, Radanović, Mahmutović

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com