fk omarska 2015-16Fudbaleri Omarske već na startu prvenstva Druge lige RS-grupa Zapad potvrdili su da njihovo treće mjesto u prošloj sezoni nije bilo plod slučajnosti, već dobre organizacije kluba i stručnog rada.

Prvo su na gostovanju savladali Župu sa 2:1, a potom u premijernom predstavljanju pred svojim navijačima bilo bolji od Mladosti iz Donje Slatine rezultatom 3:2.

-Nije lako uzeti sva tri boda u Milosavcima, ali me raduje što nas ta pobjeda nije „ponijela“. Čak šta više moja ekipa je pokazala karakter protiv Mladosti, jer je poslije dva vođstva rivala napravila preokret. Svi igrači su zadovoljili, ipak, pohvalio bih Darka Zdjelara, koji postaje jedan od nosilaca igre, a i strijelca pobjedonosnog gola Vedrana Panića – naglasio je trener Milenko Vuleta.

Već dokazani stručnjak, kod kojeg je uvijek potrebno novo dokazivanje igrača, a bez obzira na „stare zasluge“, u ekipi su oni najspremniji, smatra da je upravo taj kvalitet Omarščana što sada imaju jaku klupu. Na njoj se mogu naći i donedavno nezamjenljivi, ali je sve to u službi što boljeg rezultata i trenutnu poziciju svaki prihvata kao realnu.

-Riječ je zaista o dobrim momcima koji su drugari i van terena. Bodre jedni druge, svjesni su i sami kada, možda, neće biti u situaciji da pruže maksimum. Očekuje nas gostovanje Modriča Maksimi, koja dijeli vrh sa Slogom iz Srpca i nama. Idemo rasterećeni i trudićemo se da protiv nekadašnjeg šampiona BiH, nadigravajući se, ostavimo što bolji utisak na stadionu „Dr Milan Jelić“ – najavio je Vuleta.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska