vesti-majstorovic-susretStarinu Ranka Majstorovića iz Omarske obradovao je njegov stalni anonimni donator N. J. iz Minhena posetivši ga zajedno sa svojom porodicom tokom nedavnog boravka u rodnom kraju.

Naš štićenik je neprekidno ponavljao da želi da upozna čoveka koji mu svakog meseca kao najrođeniji šalje 55 evra. To je i dočekao, jer je naš čitalac, donator iz Nemačke takođe sebi obećao da će ovom siromahu ispuniti ovu zaista skromnu želju.

– Hvala Bogu, dok sam još na ovom svetu, da sam video i upoznao svog dobročinitelja, da znam ko mi je slao pomoć od 2012. kada sam zbog isključenja struje bio dugo u mraku, da znam ko mi je bio prijatelj, da znam ko je osetio srcem moju bedu… Veliku zahvalnost mu dugujem što je osvanuo na mom kućnom pragu, srećan sam kao da mi je došao brat – priča s osmehom Ranko.

– Onaj ko nije osetio težinu života, ko nije bio gladan, ne može da razume siromaha. Dokle god Ranko bude živ pomagaćemo mu koliko budemo mogli, a potom i njegovu ćerku i unuka, dok se ne osamostale – obećava ovaj plemeniti čovek koji radi na građevini i od jedne plate izdržava i svoje troje dece, i pomaže drugima u nevolji, poput Ranka ali i bivšeg dobrovoljca Dejana Miloševića iz Vranja.

– Mladi danas zaboravljaju da će i oni jednog dana ostariti, pa često ne vide druge oko sebe – kaže anonimni donator koji je i u posetu došao punih ruku poklona.

Hvala mu i u ime “Vesti” na ovom lepom gestu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com