winner-sixt fight night 2 split (1)Sjajna borilačka manifestacija Sixt Fight Night 2 održana je protekle subote u splitskoj sportskoj dvorani „Visoka“ gdje je oko 1.000 posjetilaca vidjelo kvalitetne MMA borbe (ukupno 11) te jedan kickboxing meč po K1 pravilima.

Među gostima je bio i legendarni Ernesto Hoost koji je za vrijeme aktivne sportske karijere četiri puta osvojio K-1 turnir, a prošle godine je primljen u splitsku Kuću slave borilačkih sportova.

Na ovoj manifestaciji nastupli su i članovi Fight Club-a „Winner“ Prijedor Nemanja Kragulj i Saša Dajić koji su za protivnike imali kvalitetne i dosta iskusnije borce .

-Kragulj se borio protiv dosta iskusnijeg Aleksandra Rakasa iz „Cro Cop Team-a“ iz Zagreba dok je Dajić za rivala imao gorostasa Damira Knegu iz „Gladijatora“ Dubrovnik. Oba naša borca su nažalost izgubila u prvim rundama tehničkim nokautom na parteru, ali su pružili dostojan otpor svojim protivnicima u ringu – rekao je Gordan Zorić, „alfa i omega“ Fight Club-a „Winner“ Prijedor.

On je dodao da su Prijedorčani novi u svijetu MMA borbi, a u Republici Srpskoj postoji tek par MMA klubova.

-Ostaje nam da u narednom periodu učimo, naročito borbu u parteru (borba na zemlji) dok je naša tehnička „potkovanost“ očigledna tokom borbi u stojećem položaju. U budućnosti ćemo biti sve bolji i u MMA borbama i ravnopravniji sa našim protivnicma – istakao je Zorić.

Trener Prijedorčana je dodao da je borcima „Winnera“ a i njemu samom od velike pomoći bio trener KBK „Gong“ Prijedor Nebojša Kuzmanović.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Fight Ckub „Winner“ Prijedor

winner-sixt fight night 2 split (3) winner-sixt fight night 2 split (4) winner-sixt fight night 2 split (2)