srna-djeca sa kosova-gradska uprava prijedor (1)U Gradskoj upravi Prijedor danas je upriličen prijem za 45 učenika i nastavnika iz Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Gnjilana i njihove domaćine iz prijedorske Osnovne škole “Branko Ćopić”.

Zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković poželio je gostima da ugodno provedu vrijeme kod svojih domaćina u Prijedoru i naglasio da će ovdje uvijek imati prijatelje.

On se nada da će nedaće koje prate njihovo djetinjstvo ubrzo prestati.

Direktor Osnovne škole “Branko Đopić” Sanja Munjiza rekla je da se ni ona ni učenici nisu dvoumili kada su dobili poziv da budu domaćini učenicima sa juga Kosova.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalan je gradu Prijedoru što je među šest gradova i opština iz Republike Srpske koje će od 22. do 29. avgusta ugostiti djecu sa Kosova i Metohije.

Djeca su u Gradskoj upravi dobila prigodne poklone.

Prema planiranom programu njihovog boravka, danas su sa domaćinima prošetali gradom, a za sutra je planirana posjeta Crkvi Svete Trojice i projekcija filma u bioskopu “Kozara”.

Posjeta Nacionalnom parku “Kozara” planirana je za četvrtak, 27. avgusta.

Šest gradova i opština iz Republike Srpske ugostilo je oko 300 mališana sa Kosmeta u okviru projekta “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Ovaj projekat sprovodi po četvrti put.

SRNA

srna-djeca sa kosova-gradska uprava prijedor (2) srna-djeca sa kosova-gradska uprava prijedor (3) srna-djeca sa kosova-gradska uprava prijedor (4)