selo veselo 2015-finale (1)Ekipa Trnopolja pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije “Selo veselo 2015”, koja je u okviru “Kulturnog ljeta” grada Prijedora održana kod crkve u Srednjoj Marićkoj.

Brojni posjetioci uživali su u sinoćnjem višečasovnom programu u kojem su održana nadmetanja u tradicionalnim disciplinama i u poljoprivrednom kvizu.

Drugo mjesto zauzela je ekipa LJeskare-Kalajevo, treće je Malo Palančište, dok je četvrta ekipa Srednje Marićke, koja je, kao domaćin manifestacije, zaslužila najvišu ocjenu.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković, koji je brojne posjetioce podsjetio na značaj ove manifestacije, na oživljavanju i unapređenju društvenog života u prijedorskim selima, zbog čega je “Selo veselo” od 2010. godine uvršeno u program “Kulturnog ljeta” Grada Prijedora.

U kulturno-zabavnom programu nastupio je folklorni ansambl, orkestar i muška izvorna grupa KUD “Omarska”, muška izvorna grupa “Marićka”, frulaš Brane Bilbija iz Miske Glave i tamburaš Boško Milovanović iz Omarske, muzičari i vokalni solisti.

Za prevoz ekipa finalista pobrinuli su se prijatelji manifestacije “Autotransport” Prijedor i “VD turs”, a medijski pokrovitelj je bila lokalna medijska kuća “Kozarski vjesnik”.

U protekla tri mjeseca kulturno-zabavni karavan “Selo veselo 2015” okupio je 16 prijedorskih sela i više hiljada posjetilaca, što ga čini najmasovnijom manifestacijom “Kulturnog ljeta Prijedor 2015”.

SRNA

selo veselo 2015-finale (2) selo veselo 2015-finale (4) selo veselo 2015-finale (3) selo veselo 2015-finale (5) selo veselo 2015-finale (7) selo veselo 2015-finale (8) selo veselo 2015-finale (6)