rudar prijedor-pres pred travnikJoš jednom će Rudar-Prijedor, kao i u trećem kolu protiv Olimpika, zbog nemogućnosti da igra na svom terenu, biti u nedjelju u 17 časova domaćin na Gradskom stadionu u Gradišci.

„Rudari sa Sane“ dočekuju ekipu Travnika, a izvjesno je da šef stručnog štaba Boris Gavran neće moći da računa na kažnjenog Stipu Miloša i povrijeđenog kapitena Nebojšu Šodića.

Ima još „rovitih“ igrača, poput Filipa Arežine i Čedomira Ćuluma, dok bi golman Dalibor Kozić, poslije pauze u srijedu u prvoj utakmici finala Kupa Republike Srpske u meču sa Krupom iz Krupe na Vrbasu, trebao ponovo da zauzme mjesto među stativama.

-Vjerujem da ćemo nadomjestiti neigranje prvotimaca koji ne budu u sastavu. Ekipa Travnika je pokazala svoj kvalitet u prva četiri kola. Pobijedila je aktuelnog šampiona Sarajeva i zeničkog Čelika i mora da se respektuje. Svjesni smo da će nam biti teško, ali ukoliko svi igrači pruže maksimum, uz podršku navijača koji će doći u Gradišku, nadam se da ćemo dobiti meč – naglasio je Gavran.

Stratega „zeleno-crnih“ nije mnogo zabrinula činjenica što je delegacija Travničana koju je predvodio trener Almir Memić prisustvovala meču sa Krupom, jer, iako je mogla da stekne određenu sliku, mnogo detalja odlučivaće u nedjeljnom duelu.

„Štoper“ Nemanja Pekija presrećan je što je bio strijelac gola za pobjedu u tom susretu, a još više motiva ima što je ponio kapitensku traku.

-Ponovo smo domaćini, kao gosti, ali uvjeren sam da ćemo „prebroditi“ taj problem. U mislima nam je samo pobjeda i nijednim drugim ishodom, osim osvajanja sva tri boda, ne bismo bili zadovoljni. Moramo biti strpljivi kako bi savladali neugodne „vezire“ koji su se pojačali, žele opstanak u elitnom rangu kao i mi – rekao je Pekija.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com